Foto: pr

Wasko start BSO in Het Kompas

Alblasserdam - Wasko Kinderopvang start na de zomervakantie met buitenschoolse opvang (BSO) in de School met de Bijbel 'Het Kompas' in Alblasserdam. Wasko voldoet hiermee aan de wensen en behoeften van de school, ouders en kinderen. Een van de voordelen van de BSO in de school is dat het voor de kinderen vertrouwd terrein is. Ze kunnen na school zo binnenlopen bij de BSO. Peuterspeelgroep Ot & Sien van Wasko Kinderopvang zit al een aantal jaar in de school.

"We zijn blij dat we naast Peuterspeelgroep Ot & Sien nu ook BSO in de school kunnen aanbieden", aldus Gerrit Kant, directeur van Het Kompas. "Met de komst van een BSO staan we nog meer samen rondom het kind. Doordat we samen met de leerkrachten en pedagogisch medewerkers in één gebouw zitten, is er veel onderling contact. Dit maakt een doorgaande lijn in de ontwikkeling van de kinderen beter mogelijk. De BSO die Wasko in onze school aanbiedt, heeft een christelijke identiteit. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van ouders en school in vervulling."
Bianca Bollaart, teamleider Wasko Kinderopvang vult aan: "Er is altijd iets leuks te doen bij de BSO, maar rustig bijkomen van de schooldag mag natuurlijk ook. Kinderen krijgen alle ruimte om samen met andere kinderen te spelen, dicht in de buurt van hun pedagogisch medewerkers. Onze pedagogisch medewerkers begeleiden de kinderen in de onderlinge interacties. Een groep vrienden of vriendinnen is heel belangrijk voor kinderen. Er zijn altijd veel verschillende activiteiten uit onze DoenKids activitheek om uit te kiezen, met genoeg mogelijkheden voor kinderen om hun talenten te ontwikkelen. Ook is er tijd voor een luisterend oor. Voor de oudere kinderen is de BSO ook een gezellige plek. Ze leren zelfstandiger en sociaal vaardiger te worden. Ze leren er verantwoordelijk zijn voor hun eigen beslissingen en hun eigen mening te vormen. De pedagogisch medewerkers zijn hun rolmodellen, die hen ook leren dat iedereen van de groep er bij hoort."

Meer berichten