Burgemeester Dirk van der Borg en secretaris-generaal Erik Gerritsen op weg naar de openingshandeling. (Foto: Ria Scholten)
Burgemeester Dirk van der Borg en secretaris-generaal Erik Gerritsen op weg naar de openingshandeling. (Foto: Ria Scholten) (Foto: )

Vrolijke gezichten bij opening Pand 83

Nieuw-Lekkerland - Onder massale belangstelling is dinsdag 3 juli Pand 83 aan de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland feestelijk geopend. De openingshandeling werd verricht door burgemeester Dirk van der Borg en Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het Ministerie van Veiligheid, Welzijn en Sport (VWS). Aansluitend waren de inwoners van het dorp welkom om een kijkje te komen nemen.

Door Ria Scholten

De voormalige Multimate vestiging is in het afgelopen jaar verbouwd tot een sociaal centrum en ontmoetingsplek voor de inwoners van het dorp en voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt die er een nieuwe kans krijgen richting de toekomst. Zij worden op weg geholpen door middel van coaching en leerwerkplaatsen. Het pand biedt plaats aan Sterk@Werk, Stichting Philadelphia, Vluchtelingenwerk, Huis van de Waard, Avres en gemeente Molenwaard. Ook de GAIN Kringloopwinkel, die draaiend wordt gehouden door een 70-tal vrijwilligers, heeft er een onderkomen gevonden.

Voorafgaand aan de opening hield Martin Balfort (Stichting Samen en Werken) een toespraak. "Het begon met dromen. Een plek voor inwoners die tussen wal en schip vallen. De gemeente Molenwaard had dezelfde droom. Toen werd het een kwestie van zaaien, kweken en oogsten."

Wethouder Piet Vat: "Het is een pand waar ontmoeten, verbinden, thuiskomen en werken aan je toekomst centraal staan. Een opmaat naar betaald werk, vrijwilligersactiviteiten of dagbesteding. Hier staat een trotse, blije en dankbare wethouder. Erik Gerritsen, de hoogste ambtenaar van het reeds genoemde Ministerie, sprak bewonderende woorden: "Uniek, wat jullie doen past niet in de hokjes in Den Haag. We gaan dit overal als voorbeeld gebruiken. Dit is zoals we het in Nederland willen zien."

Na de openingshandeling werd er geklonken op een mooie toekomst voor Pand 83. Daarna startte het Open Huis voor de genodigden. De gebruikers van het pand vertelden hen met gepaste trots over hun activiteiten.

Meer berichten