Foto:

Week van de Alfabetisering in Alblasserdam

Alblasserdam - Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) en de Bibliotheek AanZet zorgen voor leuke activiteiten tijdens de landelijke Week van de Alfabetisering. De actieweek van 3 tot en met 9 september wordt georganiseerd om laaggeletterdheid op de kaart te zetten en is een initiatief van Stichting Lezen en Schrijven.

De week begint met een inloop op maandag van 14.00 tot 16.00 uur tijdens het wekelijks Taalpunt in de bibliotheek. Bezoekers kunnen informatie krijgen over het taalaanbod of over vrijwilligerswerk rondom taal. Ook is er een quiz op drie niveaus: voor kinderen, voor mensen met Nederlands als eerste taal en mensen met Nederlands als tweede taal. Volwassenen kunnen een boek of abonnement winnen, kinderen hebben altijd prijs.

Woensdag gaan de taalvrijwilligers proberen een wereldrecord voor de langste taalles neer te zetten. Maar liefst 24 uur aaneengesloten zal op het kantoor van de SWA in estafettevorm taalles worden gegeven. Tijdens deze marathon worden ook diverse miniactiviteiten georganiseerd. De SWA zoekt nog naar mensen die een proeftaalles willen volgen of een uurtje hulp nodig hebben bij bepaalde taal-gerelateerde zaken. Uiteraard zijn mensen die willen helpen altijd welkom!

Donderdag 6 september worden taalvrijwilligers van Alblasserdam in het zonnetje gezet. Vanaf 9.00 uur worden zij bedankt voor hun inzet met behulp van een ontbijtje, een leuke workshop en een taalactiviteit. Hiervoor dienen vrijwilligers zich wel aan te melden. Verder start op vrijdag de eerste spreekles. Voor 10 euro per tien lessen kunnen mensen wekelijks op vrijdag van 9.30 tot 11.00 uur terecht voor een taalles in groepsverband waarbij spreken centraal zal staan.

Deelname aan de overige activiteiten is gratis. Voor meer informatie of opgeven, mail of bel: info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 078 20 21 220.

Meer berichten