Brainstormavond voor jonge mantelzorgers

Alblasserdam - Onder het genot van pizza is er woensdagavond 18 juli een brainstorm gehouden in de Postduif in Alblasserdam. Jongerenwerkers en jonge mantelzorgers gaan met elkaar op een creatieve manier met elkaar in gesprek en nadenken over hoe vorm te geven aan een nieuw platform: JMZ aan Z.

Jonge mantelzorgers zijn jongeren die opgroeien met een hulpbehoevend gezinslid. Dit kan een ouder, broer of zus zijn met bijvoorbeeld een chronische ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking of een psychische aandoening. Jongeren in zo'n situatie worden vaak niet als mantelzorger herkend terwijl ze wel meezorgen, zich zorgen maken en/of zelf zorg moeten missen. Onderzoek wijst uit dat 1 op de 4 jongeren mantelzorger is. Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) wil in samenwerking met Jeugd-Punt meer aandacht schenken en ondersteuning bieden aan jonge mantelzorgers. Het is daarbij belangrijk om uit te gaan van hun wensen, behoeften en/of gemis. Het ontwikkelen van een aanbod om deze jongeren te ondersteunen is iets wat de SWA niet zelf wil bedenken, maar juist in samenspraak met de doelgroep wil uitwerken.

"Ben jij een jonge mantelzorger en wil je graag dat iemand een keer naar jou luistert en met jou meedenkt? Kom dan naar de brainstorm en bepaal mee wat er in Alblasserdam volgens jou moet gebeuren! Ken je iemand die jonge mantelzorger is? Maak hem/haar dan attent op deze avond!"

De Brainstorm JMZ aan Z begint om 18:00 uur en duurt tot ongeveer 20:30 uur. Gebouw de Postduif, Randweg 110 in Alblasserdam. Voor vragen of informatie kan een mailtje gestuurd worden n je een mailtje sturen naar alblasserdam@vanzelfsprekendjmz.nl of bellen met Bart van Velzen op 06 27319179.

Meer berichten