Vrijwilligers knappen tuin op van wooncomplex voor mensen met beperking. (Foto: pr)
Vrijwilligers knappen tuin op van wooncomplex voor mensen met beperking. (Foto: pr) (Foto: )

HORNBACHhelpt bij Stichting Buitenhof

Hardinxveld-Giessendam/Alblasserdam - Van fietsen tot tuingereedschap, alles kan erin: de nieuwe blokhut van Stichting Buitenhof In Hardinxveld-Giessendam staat als een huis! Afgelopen zaterdag gingen de handen letterlijk uit de mouwen bij het wooncomplex voor mensen met een beperking. Met een team van vrijwilligers en de benodigde materialen hielp Stichting HORNBACHhelptmet het opknappen van de tuin.

"We zijn begonnen met het installeren van de blokhut", vertelt Johan de Jong, vrijwilliger vanuit Stichting HORNBACHhelpt. "Compleet met waterafvoerinstallatie. Daarna hebben we onkruid verwijderd en planten gepoot. Ook de bewoners van het wooncomplex hielpen mee en zorgden ervoor dat alle planten voldoende water kregen. De tuin ligt er echt strak bij en ik ben trots dat wij dit project mochten oppakken samen met Stichting Buitenhof!"

Dankbaar

Kees van Houwelingen, voorzitter van Stichting Buitenhof, laat weten: "We zijn Stichting HORNBACHhelpt ontzettend dankbaar. Dit wooncomplex is sinds november 2017 in gebruik, maar de puntjes moesten nog op de i worden gezet. Dankzij de hulp van HORNBACHhelpt kunnen de jongeren deze zomer volop genieten in de tuin. Bovendien kunnen zij hun aangepaste driewielerfietsen nu droog stallen, wat de levensduur aanzienlijk verlengt. Ook het tuingereedschap en de tuinkussens kunnen droog worden opgeborgen. Echt fantastisch!"

Over de stichting

Stichting HORNBACHhelpt is een onafhankelijke stichting die als doel heeft samen te bouwen aan een mooie samenleving. Dat doet de stichting door maatschappelijke projecten die gebaat zijn bij bouw-, renovatie- en/of tuingerelateerde oplossingen, te ondersteunen met inzet van vrijwilligers en materialen. De stichting met ANBI-status is opgericht in 2017. Meer informatie over HORNBACHhelpt is te vinden op www.hornbachhelpt.nl.

Meer berichten