Cursus "de Zorg de Baas" in Molenwaard

MOLENWAARD - De sociale teams van Molenwaard en Giessenlanden organiseren, in samenwerking met MEE, een cursus voor mensen die een familieleden/vrienden hebben met een psychische kwetsbaarheid of ggz problematiek. De cursus vindt plaats op 7 maandagavonden, vanaf 17 september.

Een partner met een PTSS of autisme? Een kind met borderline of angstklachten? Een ouder met verzameldrang of depressie? Psychische problemen zijn vaak niet zichtbaar voor de omgeving. Door het contact met groepsgenoten is er ruimte voor (her)kenning. Het delen van ervaringen, kan u het gevoel geven er minder alleen voor te staan. Er is onder andere aandacht voor handvatten voor uzelf om meer grip te krijgen op uw eigen situatie. Afgestemd op de cursisten geven we informatie over psychische aandoeningen en hoe u hiermee om kunt gaan.

De cursus wordt gegeven in De Spil, Willem van den Heerikweg 1 in Bleskensgraaf van 19.30 tot 21.30 uur. Inwoners van Giessenlanden/Molenwaard en omgeving zijn van harte welkom. De eenmalige kosten bedragen 10 euro. Er is ruimte voor 10 deelnemers. Aanmelden kan via een mail aan Sociale toegang Molenwaard: socialetoegang@gemeentemolenwaard.nl of telefonisch via 14 0184. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het servicebureau van MEE: servicebureau@meeplus.nl of telefonisch 0183 – 69 16 00.

Meer berichten