Wereldkampioene Chantal Blaak en olympisch kampioene Anna van der Breggen starten op woensdag 25 juli in de Paardenmarktronde van Alblasserdam. (Foto: Dirk Werkman)
Wereldkampioene Chantal Blaak en olympisch kampioene Anna van der Breggen starten op woensdag 25 juli in de Paardenmarktronde van Alblasserdam. (Foto: Dirk Werkman) (Foto: @dwerkman)

Blaak en Van der Breggen starten in Alblasserdam

ALBLASSERDAM – Wereldkampioene Chantal Blaak en olympisch kampioene Anna van der Breggen starten op woensdag 25 juli in de Paardenmarktronde van Alblasserdam. Ook de elite/beloften kennen een sterk deelnemersveld. De sportklasse heeft een regionaal getinte startlijst.

Chantal Blaak en Anna van der Breggen zijn toegevoegd aan het toch al mooi internationaal gekleurde damesveld in de Paardenmarktronde van Alblasserdam. De wereldkampioene uit Berkel en Rodenrijs en de olympisch kampioene uit Zwolle worden vergezeld door Skylar Schneider, ploeggenote bij het Boels-Dolmans Cycling Team en een Amerikaanse talente. Blaak zegevierde al eerder in Alblasserdam in 2017 en keert dus terug om haar winst te verdedigen. Van der Breggen werd al eens tweede in 2015.

De dames zullen in Alblasserdam ook Jeanne Korevaar (Groot-Ammers) van WaowDeals Pro Cycling tegenkomen. Verder verschijnen Elne Owen (Zuid-Afrika), Holly Flannery, Lauretta Hanson (allebei Groot-Brittannië), Deborah Paine (Nieuw-Zeeland) en Rosa Tormanen (Finland) aan de start. Regiorijders Mascha Mulder (Ridderkerk) en Lieke van der Draaij (Dordrecht) zijn eveneens van de partij.

De elite/beloften kent in Alblasserdam een sterk deelnemersveld. David Dekker van Metec verschijnt aan de start. Maar ook gewezen hardrijders als Koos Jeroen Kers (tweemaal winst in het Damdorp), Dennis Smit, Jordi Talen en Robin Wennekes reizen af naar het Damdorp. Uit de regio behoren Eddy Gödde (Zwijndrecht), Lieven Anthonisse (Dordrecht), Bas Ottevanger (Groot-Ammers), Sander Lodder en Antonie van Noppen (beiden Ridderkerk) tot de kanshebbers. Ook van over de grens is de Ronde in trek. Kai Chapman, Jesse Coyle, Craig Wiggins, Angus Lyons (allen uit Australië), Came Groube (Nieuw-Zeeland) en de Brit Jake Coward komen hun rondjes draaien.

De startlijst bij de sportklasse heeft een regionaal tintje. Sebastiaan Egbers en Marco van Vlijmen wagen hun kansen in eigen dorp. Peter Kooistra (Papendrecht) en zijn broer Gerard (Hendrik Ido Ambacht, was al een derde in Alblasserdam) komen ook van dichtbij. Net als William Westerlaken (Nieuw-Lekkerland, onlangs sterk in de Slag van Ambacht) en zijn dorpsgenoot Anton in 't Veld. Verder starten Merijn Brouwer, Martijn Harteloh (beiden Dordrecht), Henrik Boele en Stefan Kramer (beiden Sliedrecht).

Grote kanshebbers zijn wellicht Wout Roos uit Stad aan 't Haringvliet en Brian Burggraaf uit Velsen Noord. Roos rijgt de podiumplekken dit seizoen aaneen en won al in Groot-Ammers en de Slag van Ambacht. Burggraaf beklom dit jaar al vier keer het hoogste treetje. In Driebergen, Maassluis, Numansdorp en in de Nacht van der Waarderpolder was hij de beste. Het startschot wordt op 25 juli voor de sportklasse om 13:00 uur gelost door oud-comitélid Piet Erkelens. De vorige voorzitter Peter van Breemen schiet om 14:30 uur de dames op weg. Bij de elite/beloften neemt wethouder Arjan Kraijo om 16:30 uur hat startpistool ter hand.

Dit jaar heeft de Paardenmarktronde van Alblasserdam weer twee rondemissen klaar staan om na de finish de winnaars te kussen. De olijke dames zijn Ashley Dellaert uit Dordrecht en Janneke Roeland uit Alblasserdam.Houd de komende dagen ook de website in de gaten voor de laatste ontwikkelingen: www.rondevanalblasserdam.nl.

Meer berichten