Een kamp heeft altijd een thema en dat was 'De strijd om Boxtel'. (Foto: Privé)
Een kamp heeft altijd een thema en dat was 'De strijd om Boxtel'. (Foto: Privé)

Groepskamp Scouting Alblasserdam geslaagd

ALBLASSERDAM - Afgelopen week waren 130 scouts van Scouting Alblasserdam op kamp in Boxtel. Voor het eerst werd een groepskamp georganiseerd, met alle onderdelen. Een kamp heeft altijd een thema en dat was 'De strijd om Boxtel'. 

Zaterdag 14 juli werden de welpen, shanti's, gidsen, verkenners, explorers en roverscouts welkom geheten in Boxtel. Daar waren de landheer en zijn zoon bij het kasteel. Ze hadden ruzie over wie nu het kasteel mocht besturen en de scouts moesten ze gaan dat uit te vechten. In de tussentijd mochten de scouts in het dorp blijven en konden ze Scals (geld) verdienen dat nodig was om eten te kunnen kopen en aan sommige spellen mee te kunnen doen. Andere spellen en de markt leverde Scals op.  De andere dorpelingen waren er natuurlijk ook, de bankier, de snoepvrouw, het visvrouwtje, de schout, de kwakzalver, de bode en nog veel meer.
Een kookploeg zorgde dat iedere dag de hongerige monden gevuld werden. Op zondag moest de hitte afgekoeld worden met heel veel waterspelletjes. Op donderdag kwamen de bevers ook. Zij bleven een paar dagen korter, maar waren aan het einde van het kamp net zo moe als de rest.

Gelukkig was het animinimatie-team ook mee om iedere ochtend vol energie te beginnen. Dat was zeker de laatste dagen nodig, maar de sfeer zat er goed in. Zelfs zo goed dat de landheer besloot met pensioen te gaan en het kasteel aan zijn zoon over te dragen. De strijd liep dus zonder slag of stoot af. Tijd voor een groot feest om het kamp af te sluiten. Wil je meer weten over Scouting Alblasserdam? Kijk dan eens op onze website www.scouting-alblasserdam.nl De opkomsten beginnen weer op 1 september. Voor de leeftijden tot 11 jaar zijn er alleen al wachtlijsten. 

Meer berichten