Echt een waardevolle traditie uit het verleden, die niet verloren mag gaan. (Foto: Anja Helmink)
Echt een waardevolle traditie uit het verleden, die niet verloren mag gaan. (Foto: Anja Helmink)

Geslaagde paardenmarkt

Woensdag was het weer tijd voor de paardenmarkt. De Sint Jacobus Paardenmarkt Alblasserdam behoort tot de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Door Anja Helmink

Echt een waardevolle traditie uit het verleden, die niet verloren mag gaan. Gezien de drukte vorige week woensdag, zal dat ook vast niet gebeuren. "Het is hartstikke goed verlopen", aldus bestuurssecretaris Marcel Sels. "Alleen de pony keuring en de stoelendans gingen wegens de warmte niet door. De pony 's en paarden waren er gelukkig wel. We hadden er 59. dat viel niet tegen. Het is wel eens minder geweest. Gelukkig hadden we 's morgens een beetje regen zodat het wat koeler begon. Het publiek bleef er in elk geval niet voor weg. We hadden extra EHBO'ers paraat staan vanwege de warmte. Het was allemaal goed geregeld."

Op de website (www.paardenmarkt-alblasserdam.nl) staan alle uitslagen van de keuringen, de spelen en de verlotingen. Foto's van de dag zijn te vinden op de facebookpagina van de paardenmarkt. Wie ook nog leuke foto's heeft mag deze mailen naar m.sels@alblasserdam.nl De organisatie stelt dit zeer op prijs. Volgend jaar staat de paardenmarkt gepland voor 24 juli 2019. 

Meer berichten