Het bezoek van de heer en mevrouw Van der Borg werd door de jarige bijzonder op prijs gesteld. (Foto: Ria Scholten)
Het bezoek van de heer en mevrouw Van der Borg werd door de jarige bijzonder op prijs gesteld. (Foto: Ria Scholten) (Foto: )

Mevrouw Ida Herkelman is honderd jaar jong

Nieuw-Lekkerland - Mevrouw Ida Herkelman-Verbeek vierde dinsdag 4 september haar honderdste verjaardag. Burgemeester Dirk van der Borg en zijn echtgenote kwamen haar feliciteren en brachten een prachtig boeket bloemen mee.

Door Ria Scholten

Een versierde tuin, vlaggende buren en heel veel verjaardagskaarten. Het eeuwfeest van mevrouw Herkelman is niet onopgemerkt voorbijgegaan. De jarige is geboren in Delft en heeft het grootste deel van haar leven in Rijswijk en Den Haag gewoond. Haar echtgenoot Jan is in 1982 overleden. Toen mevrouw 75 jaar oud was verhuisde zij naar het dorpje Ulft in de Achterhoek. Een prachtige omgeving, waar zij goede herinneringen aan had, omdat zij er vaak met haar man vakantie vierde. In de jaren dat mevrouw er woonde bouwde zij een druk sociaal leven op. Op haar vijfentachtigste ging zij terug naar Rijswijk. Nu woont zij alweer vijf jaar in de Burgemeester Hardonkstraat.

Mevrouw heeft drie dochters en een zoon, acht kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Haar kinderen praten met veel liefde over de goede eigenschappen van hun moeder. "Zij is blijmoedig van karakter en heeft een bijzonder gelijkmatig humeur. Je zult niet snel ruzie met haar krijgen", lieten zij weten. "Mooi is ook dat zij over andere mensen niet snel zal oordelen." Op de vraag aan de jarige wat het recept is om deze respectabele leeftijd te bereiken was het antwoord simpel: "Gewoon doorleven."

Zij heeft het goed naar haar zin in het gezellige buurtje, waar de mensen op een sociale en positieve manier met elkaar omgaan. Met enige ondersteuning kan zij nog zelfstandig wonen. Een deel van de meubeltjes in de gezellige huiskamer is gemaakt door haar echtgenoot. Mevrouw kijkt graag televisie en volgt het nieuws nog op de voet. Aan de schilderijen aan de muren is te zien dat zij altijd veel en graag heeft geborduurd. Zij haakt nog steeds sloffen, die worden verkocht bij Korenmolen De Regt. De opbrengst komt uiteraard ten goede aan de molen. Het verjaardagsfeest is inmiddels met familie en bekenden in 't Waellant gevierd.

Meer berichten