pr
pr (Foto: )

Record aantal deelnemers loopt DOK 11 ClubkasRun

Alblasserdam - Voor de 22ste keer dinsdagavond 11 september de ClubkasRun gelopen in Alblasserdam. Voor het eerst draagt het de naam van DOK 11. Het evenement is onderdeel van het Havenfestival in Alblasserdam. DOK 11 Gezondheidscentrum is vanaf dit jaar verantwoordelijk voor de sponsoring en neemt tevens de organisatie voor haar rekening samen met de ervaren Atletiek Afdeling Alblasserdam.

Iedere gelopen ronde van 2,5 km wordt door DOK 11 beloond met 1,50 euro. Door een interessant bonus-systeem, mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Alblasserdam, hoopte DOK 11 Gezondheidscentrum Alblasserdam nog meer mensen in beweging te krijgen tijdens de ClubkasRun. En dat is gelukt! Deze editie heeft verschillende records gebroken. Zo kende de run dit jaar voor het eerst meer dan 1000 deelnemers en zijn er voor het eerst méér dan 2000 rondjes gelopen (2011 om precies te zijn).

KDO

De winnaar van dit jaar is Gymnastiek Vereniging KDO met 220 deelnemers, die ruim 600 euro bij elkaar liepen. Dankzij het bonussysteem komt daar nog eens 125 euro bij, waardoor KDO een mooi bedrag tegemoet kan zien voor in de Clubkas. VV De Alblas werd nummer 2 en CKC Kinderdijk staat op de 3de plaats in het eindklassement.

Hekkensluiter van het klassement was de Manege Alblasserdam met bijna 40 rondjes. Hoewel dit aantal officieel niet in aanmerking komt voor een bonus, heeft DOK 11 toch besloten om eenmalig een extra uitkering te doen van 25 euro als aanmoedigingsbijdrage voor deze club. DOK 11 hoopt deze en alle andere verenigingen volgend jaar met nog meer deelnemers (renners of wandelaars) op het parcours terug te zien.

Namens DOK 11 bedanken Charlotte Mallee en Thijs Donkervoort alle deelnemers en supporters voor hun enthousiasme. En speciale dank aan alle vrijwilligers die belangeloos hebben meegewerkt aan dit evenement.

Meer berichten