Piet Vat. (Foto: Cees van der Wal)
Piet Vat. (Foto: Cees van der Wal) (Foto: Cees van der Wal)

Piet Vat wethouderskandidaat SGP Molenlanden

MOLENLANDEN - SGP Molenlanden heeft voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen de wethouderskandidaat bekendgemaakt: Piet Vat (63) uit Nieuw-Lekkerland. Harmen Akkerman (wethouder in Giessenlanden) stopt na deze periode.

Piet Vat begon zijn politieke loopbaan op 1 april 2010 als wethouder in de gemeente Nieuw-Lekkerland. Vanaf de start van de gemeente Molenwaard in januari 2013 is hij wethouder namens de SGP. De laatste jaren heeft hij onder andere het sociale domein en het onderwijs in zijn portefeuille. Naast deze portefeuilles is hij ook
kernwethouder van Bleskensgraaf, Goudriaan, Nieuw-Lekkerland en Ottoland. Daarnaast is hij 1e loco-burgemeester van de gemeente Molenwaard.

"Met Piet Vat kiezen we voor een kandidaat met veel politieke en bestuurlijke ervaring. De jaren dat hij wethouder is in de gemeente Molenwaard heeft hij met veel enthousiasme het gedachtegoed van Molenwaard-nabij in de praktijk gebracht. De partij is dankbaar dat hij beschikbaar is voor een nieuwe periode. We denken dat de ruime bestuurlijke ervaring van Piet Vat in de nieuwe gemeente Molenlanden van toegevoegde waarde kan zijn!" aldus lijstrekker Corné Egas van SGP Molenlanden. Piet Vat: "Ik ben bijzonder blij en dankbaar met het vertrouwen dat de fractie in mij heeft door mij te benoemen als wethouderskandidaat. De afgelopen jaren heb ik het voorrecht gehad om met vele inwoners van Molenwaard contact te hebben. We hebben met elkaar gezocht naar oplossingen voor verschillende problemen. Ik geniet van het vele persoonlijke contact met de inwoners. Ik hoop dat in de nieuwe gemeente opnieuw de burger centraal staat. Daar wil ik me in ieder geval voor inzetten!"

Harmen Akkerman (Wethouder namens de SGP in Giessenlanden) heeft zelf besloten zich niet beschikbaar te stellen voor een nieuwe periode. Bart Verhoeve (voorzitter selectiecommissie SGP Molenlanden): "Als bestuur respecteren we het besluit van Akkerman. We zijn hem dankbaar dat hij de afgelopen jaren op zeer zorgvuldige wijze invulling heeft gegeven aan het wethouderschap in de gemeente Giessenlanden." 

Meer berichten