Burendag in MAKADO winkelcentrum. (Foto: Privé)
Burendag in MAKADO winkelcentrum. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Burendag in MAKADO winkelcentrum (met filmpje!)

ALBLASSERDAM - Op zaterdag 22 september was het nationale burendag en dat is ook op het MAKADO winkelcentrum in Alblasserdam gevierd.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de derde zaterdag van de maand. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Veel van de winkeliers van het MAKADO ondersteunen, door middel van sponsoring, diverse activiteiten die deze dag georganiseerd zijn in Alblasserdam. 
 
De winkeliers van het MAKADO winkelcentrum heeft zijn buren ook persoonlijk uitgenodigd voor een ontbijt deze ochtend. De bewoners van de omliggende wijken (150 huishoudens) hebben een persoonlijke brief met een voucher ontvangen en hebben zo exclusief toegang  gekregen tot het ontbijtbuffet. Ruim 50 huishoudens hebben hier ook gebruik van gemaakt.

Uiteraard werd het winkelende publiek, door de butlers, ook van harte uitgenodigd om mee te genieten van het ontbijt. Ruim 50 personen die gezellig aan het winkelen waren hebben hier gebruik van gemaakt. Het ontbijt was samengesteld door de winkeliers en de bediening was in handen van Stichting Jeugdland, die op deze manier wat terug konden doen voor de sponsorbijdrage van het MAKADO.

De aanwezige kinderen ontvingen ook nog een leuk etui om in te kleuren aan de ontbijt tafel. Het MAKADO heeft voor veel bewoners altijd al een sociale functie, waar ze bekende tegenkomen en weer even bij kunnen praten. Deze zaterdag kon dit tijdens een gezellig ontbijt.  Meneer en Mevrouw Digenouts wonen al 46 jaar aan de Nedersassen en vonden het heel bijzonder dat ze speciaal waren uitgenodigd en hebben ook het hele ontbijt uitgezeten en met verschillende buren en winkelend publiek gezellig bijgepraat. De winkeliers hebben zoveel leuke reacties mogen ontvangen dat hier volgend jaar zeker een vervolg aan gaan geven gaat worden.

Meer berichten