De Oude Werf. (Foto: Privé)
De Oude Werf. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Fototentoonstelling over historie van scheepsbouw

ALBLASSERDAM – In het kader van Open Monumentendag heeft de plaatselijke tentoonstellingscommissie van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard een fototentoonstelling met als thema 'Historie van de scheepbouw langs de dijk van Alblasserdam' samengesteld.

Deze tentoonstelling is nu te zien in de bibliotheek AanZet aan de Ieplaan te Alblasserdam. Op de fotoborden staat informatie over bedrijven die in Alblasserdam gevestigd waren of soms nog gevestigd zijn of iets met de scheepsbouw te maken hadden/hebben.

Er zijn foto's te zien van o.a. de Kabelfabriek, de grotere scheepswerven zoals van der Giessen-de Noord (nieuwe werf), Verolme (oude werf), Oceanco,  Von Lindern, Kloos, Vroege, J&K Smit en kleinere scheepswerven zoals Vermeulen, Janse, Jonker, Tukker en Beenhakker. Maar ook van diverse toeleveringsbedrijven, zoals de conservenfabriek Meursing,  Verzinkerij Clements, Houthandel Klaver, Zeilmakerij en machinefabriek Van der Lee, Papiergarenfabriek, Nederlandse Touwfabriek en Variël.

Meer berichten