Foto: pr

Kinderdijk bakt negen overheerlijke taarten!

Kinderdijk - Groot feest was het zaterdag bij Speeltuin 't Balkengat in Kinderdijk. Daar was een speciale versie van burendag: Heel Kinderdijk bakt, De BakXperience! Negen jonge bakkers uit Kinderdijk namen het tegen elkaar op met het bakken van de lekkerste taart. Speciale gast is Marjolein van Till uit de aflevering 2017 van Heel Holland Bakt!

Om 14:00 startte het evenement met een demonstratie van Marjolein van Till uit Ameide. Na Heel Holland Bakt heeft zij haar beroep gemaakt van lekkere taarten bakken en opent binnenkort haar eigen winkel. Na de demonstratie gingen de jongeren aan de slag. Druk in weer met botercreme, slagroom, jam, fondant en marsepein. Net een echte aflevering van Heel Holland Bakt. Het was gezellig, het was stressen en er werd veel gelachen! Na twee uur stonden er mooie taarten. Vakkundig opgemakt en afgewerkt met sierlijke decoratie materialen en mooi fruit. Naast de inzet van vele vrijwilligers werd Heel Kinderdijk Bakt mogelijk gemaakt door Bakkerij Stam en JP van de Rhee.

Het was lastig kiezen voor de jury, die bestond uit Marjolein, Arie Jan een echte bakker en Jaap de Ron van de speeltuin. in twee uur tijd waren de mooiste en lekkerste creaties ontstaan. De winnaar was Susannah Clements op de voet gevolgd door Jasmijn van den Boogaard en Daniëlle Hoek.

's Avonds was het feest in de speeltuin. De buren waren uitgenodigd voor een bak koffie met lekkere taart! De avond werd muzikaal opgevrolijkt door een concert van muziekvereniging Apollo en een optreden van de Kinderdijkse zangeres Pauliina May.

Meer berichten