Janny is blij met haar actieboek voor de christelijke Kinderboekenweek. (Foto: Ria Scholten)
Janny is blij met haar actieboek voor de christelijke Kinderboekenweek. (Foto: Ria Scholten) (Foto: )

Zevende roman van Janny den Besten is uit

Nieuw-Lekkerland - In oktober 2017 verscheen de zesde roman van auteur Janny den Besten, die de titel Verborgen Bloem heeft gekregen. De lezers maken hierin kennis met oma Bette en haar kleindochter Ellis. Heden en verleden zijn in het verhaal op boeiende wijze met elkaar verweven. Oma Bette vluchtte in de Tweede Wereldoorlog vanuit Veenendaal naar Streefkerk. In het heden gaat Ellis om met statushouders. In de nieuwe roman Verborgen Lied wordt het verdere verloop van Ellis' leven beschreven.

"Na het verbreken van haar relatie met Tom is Ellis weer single. In Verborgen Lied twijfelt zij wederom over een keuze die zij moet maken", verklapt Janny. "Nu tussen Wout, een sportieve Hollandse kerel en statushouder Nadim, die ook nog eens totaal verschillend van karakter zijn. Zij spiegelt zich bij het maken van haar keuze aan haar tante Machteld, een goede vriendin van oma Bette. Zij moest in de Tweede Wereldoorlog evacueren naar Ammerstol, waar zij samen met heel veel andere vluchtelingen in de kerk werd opgevangen. Machteld en haar man kwamen uit een totaal verschillend milieu en dat was voor haar niet altijd gemakkelijk. Op Eerste Pinksterdag hoorde zij twee dominees preken dat de eenheid in het geloof het allerbelangrijkste is en wist zij dat zij door met hem te trouwen de juiste keuze had gemaakt. Hierdoor weet ook Ellis wat haar te doen staat..."

 

De presentatie van Verborgen Lied vindt plaats op woensdagavond 17 oktober in het kerkje aan het Kerkplein 4 in Ammerstol. De avond begint om 20:00 uur. Inloop vanaf 19:30 uur. De toegang is gratis. De avond begint met een lezing en PowerPoint presentatie over de evacuatie. Het verhaal van de heer C. Stam is met name gericht op de gebeurtenissen in Bergambacht en Ammerstol. Vervolgens wordt het eerste exemplaar van Verborgen Lied overhandigd aan de auteur, die er later op de avond een kort gedeelte uit zal voorlezen.

 

De roman telt 350 bladzijden en kost 16,95 euro. Uitgever is De Banier, die tot dusver alle romans en kinderboeken van Janny heeft uitgegeven. Janny heeft verrassend nieuws. "Ik ben heel blij met het verzoek van de Brancheorganisatie voor christelijke boeken om het actieboek voor de middenbouw voor de christelijke kinderboekenweek te schrijven", vertelt zij. "Het thema van de week is Vriendschap door dik en dun. Mijn boek Superklas sluit daar naadloos op aan. Het is het vijfde deel van de Jens en Jolien serie. Het boekje is te koop voor de actieprijs van 4,95 euro bij alle boekhandels. Het is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 6-9 jaar."

 

"Of ik er aan gewend ben dat mijn boeken door een groot publiek gelezen worden? Ik vind het leuk als iemand een mailtje stuurt met een positieve reactie. Zowel volwassenen als kinderen nemen soms de moeite om me te laten weten dat zij van mijn verhaal genoten hebben. Het allerleukst blijft het schrijven, heerlijk rustig in mijn eigen kamer. Schrijven is een combinatie van inspiratie en discipline. Zo moet ik van mezelf op mijn 'schrijfdagen' op tijd achter de computer zitten. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om gastlessen aan kinderen te geven en presentaties voor volwassenen te verzorgen. Ik vind het mooi om me ter voorbereiding op een boek in de historie te verdiepen. Verder haal ik mijn inspiratie vaak uit filmpjes uit vroeger jaren."

Meer berichten