Dr. Wim Dekker te gast bij de Schuilplaats

Alblasserdam - Rond het boek Verbonden en vervreemd van dr Wim Dekker organiseren de Alblasserdamse Havenkerk en Ontmoetingskerk in samenwerking met boekhandel De Schuilplaats op woensdag 17 oktober een ontmoeting met dr. Wim Dekker.

In juni 2018 verscheen het boek 'Verbonden en vervreemd'. In dit boek stelt Wim Dekker (voorheen studiesecretaris van de IZB – voor zending in Nederland) een aantal indringende vragen aan de orde: hoe houden we het vol gemeente te zijn in een context van krimp? Hoe voorkomen we dat we moedeloos worden en zelf ook minder gaan geloven in onze eigen traditie, omdat die achterhaald lijkt te zijn?

Na een introductie en interview door ds. Hans van Walsum, is er ruimte voor vragen en gesprek.

'Dekker is uiterst gevoelig voor de tijdgeest en weet heel goed wat er speelt in cultuur en media. Vervolgens gaat hij niet op een zeepkistje staan om keihard Jezus Christus te verkondigen. (…) Tegelijk is Dekker er de man niet naar om gezapig mee te bewegen met alles wat in de mode is. Af en toe preekt hij vurig tegen de tijdgeest in, tegen christenen die zich neerleggen bij hun marginale positie en accepteren dat hun geloof ook maar een optie onder velen is' (Dagblad Trouw).

De entree is gratis, reserveren is wel nodig. Dit kan bij De Schuilplaats (tel.: 078-6913068) of via www.schuilplaatsboeken.nl/ontmoeting-met-wim-dekker

Boekhandel de Schuilplaats, Plantageweg 13a, Alblasserdam, aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Meer berichten