Lezing over Dordrecht

Bleskensgraaf - In De Spil aan de Willem van den Heerikweg 1 wordt donderdagavond 18 oktober een lezing gehouden over Dordrecht. Aanvang is 20.00 uur.

Spreker is de Henk Oldenziel, stadsgids van Dordrecht. Hij neemt de bezoeker mee op 'wandeltocht' door het centrum van Dordrecht en vertelt over de geschiedenis ervan. Aandacht wordt besteed aan de diverse musea en aan de gilden, zoals die van de zakkendragers en de metselaars. De 'wandeling' gaat voorbij de Grote Kerk. Er is aandacht voor het ontstaan van de Dordtse synode, nu 400 jaar geleden. Via een blik op het stadhuis en het standbeeld van de gebroeders De Witt gaat de wandeling verder naar het Augustijnenklooster, het Hof, waar in 1572, kort na de overstap van Dordrecht naar de zijde van Willem van Oranje, de eerste vrije Statenvergadering werd gehouden.

Tijdens deze stadswandeling komen nog tal van andere aspecten van de stad aan bod. De organisatie van deze lezing is in handen van Historische Vereniging Binnenwaard. Ook niet-leden zijn hartelijk welkom, zij betalen 2 euro.

Meer berichten