Uniek spel Nieuw-Lekkerland

Nieuw-Lekkerland - Een keer in de twee jaar wordt er een rommelmarkt gehouden aan de Veenweideweg in Nieuw-Lekkerland. Op vrijdag 12 oktober van 18.00 tot 22.00 uur en zaterdag 13 oktober van 9.00 tot 16.00 uur is het weer zover.

Om dit te organiseren komt er een rommelmarktcommissie regelmatig bij elkaar. Naast het regelen van de gebruikelijke dingen proberen we elke markt een uniek product aan te bieden. Zo verscheen er eerder een kwartet van Nieuw-Lekkerland met ondertussen historische beelden van bijvoorbeeld de stoepen, die door de dijkverbetering veranderd zijn. Ook werd er een verjaardagskalender en een memoryspel van de molens van Kinderdijk bedacht en geproduceerd.

Dit jaar is er het spel Nieuw-Lekkerland Deal. Dit is gebaseerd op het kaartspel van Monopoly. Het doel van het spel is om als eerste setjes straten te verzamelen. Geen onbekende straten van een stad ver weg, maar allemaal uit Nieuw-Lekkerland. Het spel bevat onder meer de Dorpslaan en de Lekdijk. Het spel is onder andere te koop op de markt. De opbrengst is voor het goede doel.

Naast het spel is er nog veel meer te koop op de markt. Natuurlijk de rommel, boeken en tweedehandskleding. Maar ook creatieve artikelen, cadeauartikelen, fruit, kaas, vis, een broodje braadworst en er is gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken met wat lekkers erbij. Ook is er genoeg te doen: een springkussen voor de kinderen, een knutselworkshop, klimmen op de klimrots en bieden bij het opbod. Met de opbrengst van de markt worden verschillende goede doelen gesteund namelijk de bouw van een kerk in Malawi, nieuwe bekleding van de banken in de dorpskerk, voor De Haven en stichting Christian Refugee Relief.

Meer berichten