BV Klipperstars had geen moeite met Rotterdam (98-65). (Foto: Marit Verhaar)
BV Klipperstars had geen moeite met Rotterdam (98-65). (Foto: Marit Verhaar) (Foto: Marit Verhaar)

Klipperstars U20 wint overtuigend en stijgt naar plek 3

Het ‘Jaleco U20 team’ heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan in de top van de Landelijke 2e divisie. Er werd overtuigend gewonnen met 98-65 van Rotterdam Basketbal en daardoor stijgt Klipperstars naar plek 3.

Nieuw-Lekkerland - Afgelopen zaterdag om 15.15 uur werd de bal de lucht in gegooid in Sporthal De Klipper. Beide teams hadden tot nu toe 1 winst en 1 verlies partij. Het beloofde vooraf dan ook wel een spannende pot te worden. Zoals tot nu toe iedere thuiswedstrijd (voorbereiding en beker) schoot Klipperstars uit de startblokken. Er was nog geen enkel team wat in de beginfase antwoord had op de aanvallende krachten van de Lekkerlanders. Een 12-0 voorsprong deed Rotterdam dan ook vluchten in een time out. Rotterdam herpakte zich aanvallend maar verdedigend liet het nog steeds de nodige steekjes vallen. Na de eerste periode stond er een 32-17 tussenstand op het scorebord.

In de 2e periode was het spelbeeld niet anders. Ruststand 50-32.

In de kleedkamer werd nog maar eens duidelijk gemaakt dat als Klipperstars nog 5 procent extra zou geven dat de wedstrijd dan gauw beslist zal zijn. Met energiek en snel basketbal kon het publiek in de 2e helft dan ook nog even vermaakt worden. Klipperstars gaf gas in het 3e kwart en liep al snel verder uit. Echter was de verdediging niet meer zo scherp en werd het kwart afgesloten op een 78-50 stand.

Met een 28 punten voorsprong was de wedstrijd al wel gespeeld en kon Klipperstars rustig de wedstrijd uit spelen. Klipperstars wist uiteindelijk net de 100 niet te halen en bleef steken op 98. Rotterdam wist nog 15 punten te maken en kwam uit op 65.

Verdedigend kon het nog wel wat beter aan de kant van de Lekkerlanders. Aanvallend werd er wel weer een prestatie geleverd door voor de tweede week op rij 90+ punten te maken. Zolang Klipperstars dat iedere week kan brengen, wordt het lastig om ze te verslaan.

Topscorer: Sem Janse 36 punten (12 rebounds), Timon Huisman (19 punten), Gerrit-Jan den Ouden (18 punten)

Volgende week staat er weer een geheel nieuwe test op het programma. Klipperstars reist dan af naar Eindhoven waar Almonte wacht. Almonte wist de eerste twee wedstrijden met een monsterzege te winnen. Een lastige klus dus voor de Lekkerlanders.

Meer berichten