Lijsttrekker Paul Verschoor ging enthousiast met mensen in gesprek. (Foto: Privé)
Lijsttrekker Paul Verschoor ging enthousiast met mensen in gesprek. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Progressief Molenlanden in gesprek met kiezers in Groot-Ammers

GROOT-AMMERS - Leden van de nieuwe partij Progressief Molenlanden deelden op zaterdag 27 oktober folders uit aan winkelend publiek in Groot-Ammers.

Lijsttrekker Paul Verschoor ging enthousiast met mensen in gesprek, geflankeerd door kandidaten Renate van Dieren en Peter Paul Klapwijk. Verschoor vond zijn linkse idealen niet voldoende verwoord in de samenwerking van de plaatselijke PvdA met Gemeentebelangen. Hij richtte samen met andere progressieven de nieuwe partij Progressief Molenlanden op, lijst 7 van de kieslijst voor 21 november.

 "Ha Paul, leuk je hier te zien. Wat hoor ik, ben je geroyeerd door de PvdA?" "Ja, jammer vind ik dat", zegt Verschoor. "Ik vind het ook stoer hoor, je staat wel voor je idealen", zegt de Grootammerse, die kort daarvoor met een winkelwagen vol inkopen de plaatselijke supermarkt verliet.

Een deel van het winkelend publiek blijkt nog niet geheel op de hoogte van de aanstaande verkiezingen. Een veel gehoorde klacht is dat veel burgers zich vervreemd voelen en de grote gemeente ver van de bevolking zien komen te staan. Progressief Molenlanden wil dat bewoners macht terugkrijgen via Dorpsraden. Daarmee moet de bevolking weer veel invloed op de eigen leefomgeving terugkrijgen. Gezien de reacties van het publiek een aantrekkelijke optie. Daarnaast blijkt het klimaat en de duurzame punten van de nieuwe lokale partij een overweging om op Lijst 7 te stemmen.

De komende weken zullen leden van Progressief Molenlanden tekst en uitleg geven op andere winkelcentra in de nieuwe gemeente Molenlanden. Zo zullen aanstaande zaterdag 3 november leden Nieuwpoort/Langerak en Hoornaar aandoen. Zaterdag 10 november volgen Bleskensgraaf, Molenaarsgraaf en Giessenburg.
 

Meer berichten