Diverse aangesloten zorginstanties kunnen hun cliënten een beweegrecept voorschrijven waarna met een beweegcoach in gesprek wordt gegaan. (Foto: Privé)
Diverse aangesloten zorginstanties kunnen hun cliënten een beweegrecept voorschrijven waarna met een beweegcoach in gesprek wordt gegaan. (Foto: Privé)

Alblasserdam Beweegt naar gezondheid

ALBLASSERDAM - Vanaf heden kunnen Alblasserdammers via hun hulpverleners, bijvoorbeeld de huisarts,  fysiotherapeut of thuiszorg, worden doorverwezen naar een passend beweegaanbod.

Dit concept heeft de naam 'Alblasserdam Beweegt' gekregen. Diverse aangesloten zorginstanties kunnen hun cliënten een beweegrecept voorschrijven waarna met een beweegcoach in gesprek wordt gegaan.

Dat bewegen bijdraagt aan een betere gezondheid, onderschrijft ook huisarts Ton den Hartog. "Beweging heeft positieve invloed op de conditie van het hart, de bloedvaten en de gewrichten. Ook de geestelijke gezondheid wordt bevorderd door beweging. Vanuit medisch, maar ook vanuit sociaal domein moeten we de krachten bundelen. Als we samen optrekken, kunnen wij de inwoners van Alblasserdam laten bewegen naar een betere gezondheid. 'Alblasserdam Beweegt' is een prachtig voorbeeld hiervan. Als huisarts draag ik dan ook graag mijn steentje bij met als doel een betere gezondheid voor iedereen."

Ook voor de aangesloten sportverenigingen is het een mooie kans. Door deelnemers aan Alblasserdam Beweegt te verwelkomen binnen de club, bestaat de kans dat zij na een aantal weken vast lid willen worden. Hierdoor kunnen teams en clubs zeker groeien.

Er zijn al diverse partijen aangesloten bij Alblasserdam Beweegt. Geïnteresseerde partijen vanuit zowel de zorg- als de sportsector kunnen contact opnemen via info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl voor meer informatie of om zich aan te sluiten bij de dienstverlening.

Meer berichten