Fotopersburo Busink ©

Kieskompas gelanceerd

Molenlanden - De lijsttrekkers van zeven Molenlandse politieke partijen mochten maandagavond als eerste het nieuwe Kieskompas uitproberen. Deze werd die avond gelanceerd, om de inwoners te helpen bij het maken van hun keuze op wie zij in november moeten stemmen. Per 1 januari 2019 gaan de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard samen door als nieuwe gemeente Molenlanden. 

Deze online stemhulp is te vinden op: molenlanden.kieskompas.nl

Aan de hand van 31 stellingen krijgen inwoners inzicht in waar de partijen voor staan. Gebruikers kunnen uitgebreid de overeenkomsten en verschillen vergelijken en nagaan welk partijprogramma het beste aansluit op hun eigen opvattingen. De stellingen beslaan een breed scala aan onderwerpen zoals: "In de dorpen moeten meer parkeerplaatsen komen, ook al gaat dit ten koste van openbaar groen." En: "De gemeente moet meer geld investeren in sportverenigingen, ook al stijgen daardoor de lokale lasten."

Over Kieskompas

KiesKompas is een onafhankelijke instelling en hanteert een beproefde methode om tot stellingen te komen. Er zijn steeds vijf antwoordmogelijkheden. Hierdoor kunnen ook partijen met een genuanceerd standpunt stelling nemen. 

Gemeenteraadsverkiezingen

De gemeenten Giessenlanden en Molenwaard vormen per 1 januari 2019 de nieuwe gemeente Molenlanden. Vanwege deze herindeling deden beide gemeenten niet mee met de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar. De verkiezingen voor alle herindelingsgemeenten worden gehouden op woensdag 21 november.

Meer berichten