Progressief Molenalnden wil de verborgen 'woningnood' in kaart brengen. (Foto: pr)
Progressief Molenalnden wil de verborgen 'woningnood' in kaart brengen. (Foto: pr) (Foto: )

Progressief Molenlanden opent meldpunt voor verborgen 'woningnood'

Molenlanden - Wie een huis zoekt van een miljoen euro, is dat geen probleem in Molenlanden. Maar voor minder is er Molenalnden bijna niets te vinden. Dat vindt Progressief Molenlanden. "Veel van onze jongeren gaan ergens studeren, maar kunnen na hun studie nauwelijks meer hier, in Molenlanden, terecht. Dat is uiteindelijk rampzalig voor de leefbaarheid in de gemeente." Om aandacht te vragen voor deze (verborgen) woningnood, opent Progressief Molenlanden nu het meldpunt 'Ik-kan-niet-aan-een-betaalbare-woning-komen'.

"We zitten in een fantastisch gebied", zegt de politieke partij Progressief Molenlanden, "maar we moeten die trend keren en actief betaalbaar gaan bouwen. Gevarieerd in prijsklassen en gemixt, zodat we geen goudkusten en verpauperde straten krijgen. Tegen de vergrijzing. Duurzaam, zodat je energierekening omlaag gaat in plaats van omhoog. Toekomstbestendig en passend bij onze landelijke polder."

Progressief Molenlanden wil graag van de inwoners van de nieuwe gemeente horen wat voor huis ze zoeken, om samen een vuist te maken voor een goede woning in een fijne wijk. Op zoek naar een betaalbare en duurzame huur- of koopwoning? Of kent u iemand? Mail progressiefmolenlanden@progressiefmolenlanden.nl.

Meer berichten