Fotopersburo Busink ©

Ontbijten met de burgemeester

ALBLASSERDAM - De sfeer was bijzonder gezellig tijdens het jaarlijkse Burgemeestersontbijt, dat dinsdag werd gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis in Alblasserdam. Burgemeester Jaap Paans ontbeet samen met de leerlingen van groep 8 van de Ds. Joannes Beukelmanschool. De burgemeester stelde zich dienstbaar op door de leerlingen te voorzien van brood en melk.

Het Burgemeestersontbijt vindt jaarlijks plaats in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo'n 2.500 basisscholen.

De aandacht voor een gezond ontbijt is nodig omdat nog steeds veel kinderen helemaal niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.
In Nederland houden zo'n 275 gemeenten een Burgemeestersontbijt, waarbij de burgemeester symbolisch betaalt voor het ontbijt dat de kinderen meebrengen met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, die zich sterk maakt voor kwetsbare kinderen.
Met het jaarthema 'Een feestje voor iedereen!' laten het Nationaal Schoolontbijt en de stichting Kinderpostzegels zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort.

(Foto: Fotopersburo Busink)

Meer berichten