De lancering van het nieuwe bedrijvenplatform door van links naar rechts: Dick Bovekerk (Ondernemersfonds), Nico Treure (OV de Noord), Peter Verheij (wethouder gemeente Alblasserdam), Bas Ort (OKA), Paul Mallee (Ondernemersfonds) en Martijn van Leen (FFWD.digital).(Foto: Privé)
De lancering van het nieuwe bedrijvenplatform door van links naar rechts: Dick Bovekerk (Ondernemersfonds), Nico Treure (OV de Noord), Peter Verheij (wethouder gemeente Alblasserdam), Bas Ort (OKA), Paul Mallee (Ondernemersfonds) en Martijn van Leen (FFWD.digital).(Foto: Privé) (Foto: Privé)

Nieuw online bedrijvenplatform in Alblasserdam

ALBLASSERDAM - Vandaag, 21 november, is een nieuw online platform gelanceerd waar alle bedrijven in Alblasserdam op staan met een eigen profiel: https://lokale-bedrijven.nl. Bedrijven kunnen op dit platform elkaar gemakkelijk vinden en automatisch op de hoogte gesteld worden van nieuwe openbare en onderhandse aanbestedingen vanuit de regionale overheidsdiensten. Hiernaast is er ook voor consumenten eenvoudig informatie te vinden over alle bedrijven per branche in Alblasserdam. Zo worden lokaal vraag en aanbod met elkaar verbonden.

Het platform is een initiatief van het Ondernemersfonds Alblasserdam. Dick Bovekerk van het bestuur: "Het ondernemersfonds heeft een belangrijke bijdrage geleverd in het tot stand brengen van het bedrijvenregister Alblasserdam. Wij vonden dit belangrijk omdat wij sinds onze oprichting telkens werden geconfronteerd met incomplete adresbestanden van de bedrijven in Alblasserdam waardoor communicatie met de bedrijven zeer moeilijk of niet mogelijk was. Vanaf heden is iedereen in staat om elkaar te vinden en om in contact te komen met collega ondernemers."

De gemeente Alblasserdam heeft het platform mede gefinancierd. Wethouder Peter Verheij: "De samenwerking tussen het ondernemersfonds en de gemeente heeft geresulteerd in dit platform, waarmee wij het local for local principe stimuleren. De gemeente vindt het belangrijk een bijdrage te leveren aan een goed vestigingsklimaat" stelt wethouder Peter Verheij.

Een gemakkelijk overzicht van lokale aanbestedingen zorgt voor een versterking van de lokale economie. Alle bedrijven in de gemeente kunnen hiervan desgewenst op de hoogte worden gesteld per e-mail. Voor de consument is het platform interessant omdat er niet alleen informatie over lokale bedrijven beschikbaar is, maar ook een optie om bij meerdere bedrijven een offerte op te vragen met één klik.

Door slimme technologie in te zetten, worden gegevens uit alle publieke, openbare informatiebronnen bijeengebracht in één overzicht. Er worden géén persoonsgegevens verzameld. Er komen onder meer gegevens van de Kamer van Koophandel, Google, websites van bedrijven, Facebook, LinkedIn en het WOZ-portaal. Op basis van de samenvoeging van deze bronnen zijn bedrijfsprofielen opgesteld. Zelfs organisaties die geen eigen website bezitten, zijn door dit gegenereerde profiel ook online beter vindbaar voor bedrijven en consumenten. Het Alblasserdamse digitale bureau FFWD.digital heeft het platform ontwikkeld.

Meer berichten
Shopbox