Foto:

Mission Belle herdacht

Nieuw-Lekkerland - Een straffe koude wind en ijzige regeldruppels. Passender had het decor voor de herdenking van de crash van de Amerikaanse B-17G bommenwerper, de Mission Belle, niet kunnen zijn. Het was zaterdag rond 13.30 uur exact 75 jaar geleden dat deze gebeurtenis op een koude winterdag plaatsvond.

Bij het monument op de Lekdijk kwamen het bestuur van de Mission Belle Stichting B-17G, genodigden en andere belangstellenden bijeen voor een indrukwekkende plechtigheid. Ook verschillende leden van de re-enactment groepen, die op 29 september zoveel kleur gaven aan de onthulling van het monument, waren aanwezig.

Na het openingswoord van stichtingsvoorzitter André Hoogendoorn hield burgemeester Dirk van der Borg een toespraak. "Dankbaar dat we dit voor onze redders kunnen doen", liet hij weten. Na het spelen van The Taps werd twee minuten stilte gehouden. Daarna hield legerpredikant G. van Driesten een meditatie. Schoolkinderen, ooggetuigen en bestuursleden van de stichting legden rozen neer. Het is de bedoeling om jaarlijks een herdenking te organiseren, zodat de herinnering aan deze gebeurtenis levend kan worden gehouden. (Foto: Ria Scholten)

Meer berichten