Foto:

Kerst in Het Voorhuis en de Oomskamer

Bleskensgraaf – Museum Het Voorhuis en de Oomskamer in Bleskensgraaf zijn van 8 december tot en met 5 januari in kerstsfeer gehuld, met een kerstboom en een mooi gedekte tafel in de opkamer. Op 22 december is Het Voorhuis verlicht met veel kaarsjes en lichtjes en vindt een muzikaal optreden plaats. Dit alles onder het genot van gratis chocolademelk of bisschopswijn, gemaakt volgens traditioneel recept. Op 29 december trakteert het museum op een oliebol.

Naast de tentoonstelling 'De streek in beeld' met het werk van Rook van Vuuren is in de Oomskamer tot en met 26 januari een expositie van religieuze tekeningen, kerstboeken en -verhalen van J.W. Ooms te zien.

Museum Het Voorhuis is gevestigd in Boerderij Gijbeland, Koekoekspad 1 in Bleskensgraaf. Het museum is gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk. Entree is 2 euro. Openingstijden: elke zaterdag en iedere derde dinsdag van de maand van 14.00 tot 16.30 uur. Groepen op afspraak tel. 0184-641629 of 0184-422749. Meer info: stuur een mail naar: secretariaat@binnenwaard.nl, of kijk op www.binnenwaard.nl.

Meer berichten