De geslaagden met in hun midden Wesley Maaskant, beweegcoördinator van PIT kinderopvang & onderwijs. (Foto: Privé)
De geslaagden met in hun midden Wesley Maaskant, beweegcoördinator van PIT kinderopvang & onderwijs. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

PIT'ers geslaagd voor Beweegkriebels en gezonde leefstijl

Bewegen is niet alleen leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom besteden alle kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs, waaronder in Alblasserdam, hier veel aandacht aan. In dat kader hebben twaalf pedagogisch medewerkers en een van de vakleerkrachten bewegingsonderwijs van PIT de training Beweegkriebels en gezonde leefstijl gevolgd en succesvol afgesloten. Deze training is mede mogelijk gemaakt door de Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ.

ALBLASSERDAM - Aan de hand van het PIT-beweegplan worden alle kinderen, van baby tot puber, uitgedaagd om te bewegen. "Speciaal voor de PIT'ers die werken met baby's, dreumesen en peuters hebben we de afgelopen jaren een reeks workshops Beweegkriebels georganiseerd. Met de nieuwe training Beweegkriebels en gezonde leefstijl van Huis voor Beweging hebben ze hun kennis en vaardigheden, zoals creativiteit, begeleiding en spelinzicht, verdiept. In drie bijeenkomsten van vier uur op kindcentrum Impuls zijn ze verder geschoold in het ontwikkelen en uitvoeren van een uitdagend, speels beweegaanbod in het kader van een gezonde leefstijl," aldus Wesley Maaskant, beweegcoördinator van PIT kinderopvang & onderwijs.

Een van de belangrijkste pijlers in het PIT-beweegplan is dat kinderen meerdere keren op een dag bewegend spelen en/of leren en ook bewuster bewegen. "Kinderen houden niet van lang stilzitten en zijn graag in beweging. We bieden hen hiervoor in onze kindcentra veel mogelijkheden, zodat ze hun eigen spel kunnen maken en de wereld om zich heen ontdekken. Terwijl ze plezier hebben, stimuleren we spelenderwijs hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling."

Meer berichten