v.l.n.r. gemeentesecretaris Femmy Jonker en wethouders Lizanne Lanser, Johan Quik, Teunis Jacob Slob, Arco Bikker en Bram Visser. Met microfoon: de burgemeester. (Foto: Ria Scholten)
v.l.n.r. gemeentesecretaris Femmy Jonker en wethouders Lizanne Lanser, Johan Quik, Teunis Jacob Slob, Arco Bikker en Bram Visser. Met microfoon: de burgemeester. (Foto: Ria Scholten) (Foto: )

Eerste nieuwjaarsproost van Molenlanden

Molenlanden - De Nieuwjaarsbijeenkomst van de splinternieuwe gemeente Molenlanden is uitstekend bezocht. In de overvolle grote zaal van De Spil was er voor de bezoekers alle gelegenheid om elkaar onder het genot van een hapje en een drankje alle goeds voor het nieuwe jaar te wensen én met elkaar in gesprek te gaan.

Door Ria Scholten

 

Zij werden bij aankomst begroet door het bekende duo Fien en Teun van de Avonturenboerderij en de feestelijke klanken van Graafstrooms Fanfare. Binnen was er van alles te zien, te horen en te proeven uit de gemeente Molenlanden. Er kon worden genoten van zoete en hartige versnaperingen.

Vóór de Nieuwjaarstoespraak van burgemeester Dirk van der Borg werd de film 'Hoe kleur jij Molenlanden?' vertoond, waarin een aantal inwoners vertelden over hun dromen en ambities met betrekking tot de nieuw gevormde gemeente.

De burgemeester haakte hierop in: "Wat een prachtige beelden. In dit landschap is de nieuwe gemeente Molenlanden gevormd. Een nieuwe vorm is ook een begin van nieuw leven. Dat wil je vieren. En dat doen we vandaag, hier in De Spil. Onze 19 dorpen en 1 stad hebben ieder een eigen karakter, 20 identiteiten. Dat is kracht. Want die diversiteit is de garantie voor de enorme dynamiek die onze gemeente kenmerkt. Dat is mooi om te ervaren wanneer je in de gemeenschappen rondloopt. Nog meer wanneer je er woont. Hart en gevoel hebben voor de lokale leefbaarheid. Worden we dan Molenlanders?. Dat denk ik niet. Frenkie de Jong blijft gewoon uit Arkel komen. De diversiteit is en blijft onze kracht."

Vervolgens noemde Van der Borg een aantal evenementen, die kleur geven aan de gemeente Molenlanden zoals het Nationale kampioenschap Kuiltje Knikkeren, de Hans den Ouden Marathon, de Gondelvaart, het Boerenlandfeest en de Avonturenboerderij. Tot besluit kregen de leden van het nieuw gevormde college en de gemeentesecretaris de gelegenheid om zich aan de aanwezigen voor te stellen. In een informele sfeer bleef het daarna in De Spil nog lang gezellig.

Meer berichten