Gerrit kan in De Kattenmand rekenen op een liefdevolle verzorging. (Eigen foto)
Gerrit kan in De Kattenmand rekenen op een liefdevolle verzorging. (Eigen foto) (Foto: )

Wie betaalt mee aan de operatie van Gerrit?

Nieuw-Lekkerland - De kat op de foto is Gerrit, de pechvogel van 2018 of misschien toch de geluksvogel van 2019. Cora Haanskorf, bestuurslid van Stichting de Kattenmand legt uit wat er met hem aan de hand is. "In de nacht van 20 op 21 december is Gerrit vermoedelijk aangereden, we weten niet zeker wat er gebeurd is. Wat we wel weten is dat Gerrit ernstig gewond is geraakt.

De lijst met verwondingen is lang. "Hij had een gebroken achterpoot en van de andere poot was de heup uit de kom, waarbij veel weefselschade is opgelopen. Zijn schouderblad was flink beschadigd en moest geopereerd worden én hij had twee gebroken ribben", somt Cora op. "Het is wonderbaarlijk dat er geen spatje bloed aan te pas is gekomen. Gerrit moet onnoemelijk veel pijn hebben gehad, dat kan niet anders. Ondanks de pijn bleef de kat vriendelijk naar zijn redder Marcel, die op dat moment ambulancedienst had en de melding binnenkreeg van een kat die al een tijdje onder een bosje verscholen zat. Tot overmaat van ramp was het dier ook nog behoorlijk natgeregend. Marcel heeft hem naar de dierenarts gebracht waar röntgenfoto's zijn gemaakt, waarop de verschillende breuken te zien waren. In goed overleg hebben we toen besloten om Gerrit te laten opereren. Gelukkig was er een hele lieve dierenarts die Gerrit voor een speciale prijs heeft geopereerd. Desondanks betekenen de kosten van deze operatie een enorme aanslag op het beschikbare budget. De behandeling van Gerrit kost namelijk zo'n 1.000 euro. Door middel van dit artikel willen we het 'probleem Gerrit' onder de aandacht van de lezers brengen. Wij zouden het ontzettend fijn vinden als er onder hen dierenliefhebbers zijn die in de kosten willen bijdragen. Elk bedrag, hoe klein ook is welkom. De revalidatie van Gerrit zal ongeveer zes weken in beslag nemen. Omdat ons asiel regelmatig blikjesacties houdt is er voor hem voldoende eten beschikbaar", aldus Cora Haanskorf.

Donaties zijn welkom op bankrekening NL49 INGB 0008 6403 83 t.n.v. Stichting De Kattenmand, Nieuw-Lekkerland. Namens Gerrit heel veel dank!

Meer berichten