Kledingbank blij met waardecheque van OV De Noord

Alblasserdam - De vrijwilligers van de Kledingbank in Alblasserdam hebben nog steeds zorgen. Een geschikt permanent onderkomen is namelijk nog niet gevonden. Toch kregen ze afgelopen week een welkome steunbetuiging en wel in de vorm van een waardecheque van Ondernemersvereniging De Noord.

Door Anja Helmink

Op 9 januari ontmoeten de dames van de Kledingbank de heren van de ondernemersvereniging bij de bar van Cultureel Centrum Landvast. Ze drinken gezellig wat en daarna overhandigt de heer Treure, voorzitter van Ondernemersvereniging de Noord de cheque aan de secretaris van de Kledingbank mevrouw V.d. Plas.

Gemeente

Ondernemersvereniging de Noord bestrijkt sinds 2018 de vier industriegebieden in de gemeenten Alblasserdam en Papendrecht. Ondernemers uit zowel Papendrecht als Alblasserdam zijn welkom. De enige voorwaarde is, dat het bedrijf gevestigd moet zijn op één van de industrieparken Nieuwland, Hoogendijk, Paardenwei of Vinkenwaard. Zowel Papendrecht als Alblasserdam werken samen met de ondernemers als het gaat om het bevorderen van de veiligheid, promotie van het gebied en het zorgen voor goede bereikbaarheid. Treure: "Vorig jaar noemde de burgemeester op de nieuwjaarsreceptie, dat het goed is, om te zorgen voor mensen die het minder hebben. We trokken ons dit als ondernemersvereniging aan. Een deel van de opbrengst van onze contributie geven we aan goede doelen. Aan de gemeente hebben we gevraagd, welke doelen ze ons adviseerden. Ze noemden onder andere de Kledingbank."

Voedselbank

De Kledingbank werd begin vorig jaar opgezet door de Voedselbank. Inmiddels is het een aparte stichting geworden. Omdat voedsel en kleding niet in dezelfde ruimte opgeslagen mogen worden, verhuisde de kleding al snel naar De Poort aan de Randweg. Aanvankelijk was dit een mooie oplossing, maar inmiddels is de ruimte echt veel te klein. De zeven medewerkers zijn echter nog steeds enthousiast en proberen een bezoek voor de mensen zo laagdrempelig mogelijk te maken. Ook de kinderen mogen meekomen, zij krijgen altijd iets lekkers uit de snoeppot. Eens per twee weken is de Kledingbank open van 13.30 tot 16.00 uur. Nu worden nog enkel de mensen van de Voedselbank bediend, maar ook de klasse net daarboven is een belangrijke doelgroep. Zodra voorzien is in een nieuw onderkomen, wil de kledingbank haar vleugels uitslaan om zo ook deze doelgroep te kunnen bedienen. Hiervoor zijn gesprekken met de gemeente Alblasserdam gevoerd en wordt met smart gewacht op een reactie van die zijde.

Maatwerk

De Kledingbank voorziet echt in een behoefte, vertellen de medewerkers. "De mensen zijn zo blij, het is een soort uitje voor hen. We vinden het leuk om hen te helpen. Zo hielpen we een alleenstaande moeder aan leuke kleding voor haar tienerdochter. Onze vrijwilligers leveren echt maatwerk en gaan zelfs op zoek in hun eigen netwerk, om de mensen te kunnen helpen."

Meer berichten