Wellantcollege en Avonturenboerderij gaan samenwerken. De overeenkomst is bekrachtigd met een handdruk. (Foto: pr)
Wellantcollege en Avonturenboerderij gaan samenwerken. De overeenkomst is bekrachtigd met een handdruk. (Foto: pr) (Foto: )

Wellantcollege en Avonturenboerderij gaan samenwerken

Groot-Ammers - Wellantcollege de Bossekamp en Avonturenboerderij Molenwaard gaan samenwerken. Op donderdag 17 januari, werd de samenwerking officieel bezegeld met de ondertekening van de 'stageovereenkomst'. Zo krijgen leerlingen van het Wellantcollege de mogelijkheid om ervaring in de praktijk op te doen bij het themapark in Groot-Ammers.

Met de ondertekening van de 'stageovereenkomst' spreken Wellantcollege de Bossekamp en Avonturenboerderij Molenwaard gezamenlijk af om leerlingen de kans te bieden stage-ervaring op te doen bij het themapark. Het doel van deze stage is om de geïnteresseerde leerlingen de kans te bieden zich te kunnen bekwamen in een aantal vaardigheden als gastvrijheid, leiding geven aan kleine groepjes en ondernemen.

"Ik ben ongelofelijk blij dat een lokale middelbare school in dit gebied de keuze maakt om ook ondernemen en gastvrijheid mee te geven aan hun leerlingen. Het agrarische toerisme rukt op en dit gebied kan daarin uitblinken. Zeker wanneer we jonge professionals ook dit stuk meegeven", aldus Michael van Hoorne, directeur Avonturenboerderij Molenwaard.

Ter voorbereiding op de stage biedt Avonturenboerderij Molenwaard de leerlingen van het Wellantcollege een hospitality-training. Direct aansluitend start de stageperiode en loopt deze door tot de zomervakantie.

Meer berichten