Een schilderij in het bezit van de J.W. Ooms Stichting. (Foto: J.W. Ooms Stichting)
Een schilderij in het bezit van de J.W. Ooms Stichting. (Foto: J.W. Ooms Stichting) (Foto: Privé)

Nieuwe expositie in de Oomskamer van Het Voorhuis te Bleskensgraaf

BLESKENSGRAAF - Op 1 januari 1986 werden zeven zelfstandige gemeenten samengevoegd tot de nieuwe gemeente Graafstroom.

Deze plaatsen (Goudriaan, Ottoland, Brandwijk, Molenaarsgraaf, Bleskensgraaf, Oud-Alblas en Wijngaarden) waren bij uitstek de plaatsen waar de schrijver en schilder J.W. Ooms zijn inspiratie heeft opgedaan. Veel van zijn boeken spelen zich af in deze regio en ook heeft Ooms  honderden schilderijen gemaakt die de prachtige plekken van de streek weergeven. Vanaf 2 februari 2019 tot en met 1 juni 2019 is de nieuwe expositie in de Oomskamer te zien. De boeken van Ooms die de Alblasserwaard als decor hebben en een groot aantal tekeningen en aquarellen uit de streek treft u in de Oomskamer aan.

Van vrijwel alle schilderijen weten we de juiste locatie, echter van een paar schilderijen weten wij niet welke plaats of streek hiervoor 'model gestaan ' heeft. Wellicht ziet ú wel waar Ooms de betreffende doeken geschilderd heeft. Wij zijn benieuwd naar uw reactie!

De Oomskamer in museum Het Voorhuis is gevestigd in Boerderij Gijbeland, Koekoekspad 1 in Bleskensgraaf. Het museum is gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk. Entree is 2 euro. Openingstijden: elke zaterdag en iedere derde dinsdag van de maand van 14.00 tot 16.30 uur. Groepen op afspraak tel. 0184-641629 of 0184-422749. Bezoekadres: Koekoekspad 1 in Bleskensgraaf. Internet www.jwooms.nl en www.binnenwaard.nl.

Meer berichten