Johannes Gerloff. (Foto: Privé)
Johannes Gerloff. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Studieavond met Johannes Gerloff in Alblasserdam

Op vrijdag 22 februari is er Alblasserdam een studieavond met de Duitse spreker Johannes Gerloff, georganiseerd door Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De Bijbel en de huidige situatie in het Midden-Oosten. Tijdens de lezing bekijkt de spreker Israël vanuit het oogpunt van een profeet, een rabbijn en een journalist.

ALBLASSERDAM - De bijeenkomst vindt plaats in 't Scheepke, Rijnstraat 434 in Alblasserdam. De aanvang is om 19.30 uur, de toegang voor de bijeenkomst is gratis. De Duitse theoloog en journalist Johannes Gerloff komt naar Nederland. Gerloff woont met zijn gezin al meer dan 20 jaar in Jeruzalem. Hij spreekt over het thema 'De Bijbel en de huidige situatie in het Midden-Oosten'.

Gerloff vertelt: "Al meer dan een eeuw is het Joodse volk op weg naar het land tussen de Middellandse Zee en de Jordaan. De vestiging van het land Israël wordt op de grond bloedig bestreden, en wereldwijd fel besproken. Bij het lezen van Ezechiël 36 ontdekken we hoe up-to-date deze tekst, die tweeduizend jaar geleden werd geschreven, tot onze tijd spreekt. Tijdens de lezing bekijk ik Israël vanuit het oogpunt van een profeet, een rabbijn en een journalist."

Meer berichten