Fotopersburo Busink ©

CBS Groen van Prinsterer uit Oud-Alblas opnieuw SEEF

Oud-Alblas - Groot feest vandaag op de CBS Groen van Prinsterer aan de Schoolstraat in Oud-Alblas. Voor de tweede keer werd het label School Op Seef aan de school uitgereikt. De nieuwe regionaal ambassadeur Verkeersveiligheid, Johan Quik en wethouder mobiliteit van Molenlanden was aanwezig.

Johan Quik reikte het felbegeerde verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF voor de tweede keer uit aan de coördinator verkeersactiviteiten, Babette Verdoren.
Tijdens deze feestelijke dag, vonden er ook praktische verkeerslessen plaats, speciaal voor de kleuters. Zij gingen onder andere oefenen met oversteken tussen geparkeerde auto's en slalommen op de fiets.

Drie jaar geleden ontving de school het eerste label verkeerseducatie. De school heeft zich volop ingezet om SCHOOL op SEEF toe te passen op de omgeving rondom school.
Dit was nodig vanwege de toename van het verkeer op de naastgelegen doorgaande weg, in verband met sluipverkeer.

SCHOOL op SEEF (www.schoolopseef.nl) is het regionale praktische verkeerseducatieprogramma waaraan de gemeente Molenlanden meedoet en waarbij iedereen een steentje kan bijdragen aan een verkeersveilige regio.
Het programma is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland in samenwerking met de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en de gemeente Molenlanden.

Meer info op www.maakeenpuntvannul.nl.

Meer berichten