Gerard & Diny Wasser. (Foto: Privé)
Gerard & Diny Wasser. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Badmintoncursus voor senioren

ALBLASSERDAM - Badmintonclub Alblasserdam start met een nieuwe campagne voor senioren die willen beginnen met badmintonnen.

De gemeente Alblasserdam zet heel erg in op een fit en gezond leefpatroon met meer beweging, met name voor de grote groep senioren. BCA wil inspelen op die behoefte en start daarom een laagdrempelige introductiecursus badminton voor 55plussers. In 6 weken leert men de beginselen van het badminton om zo aansluiting te kunnen vinden bij de recreantengroep van de club. Ook al heet de cursus 55+ badminton, eigenlijk is iedereen welkom, maar ligt de focus op de senioren doelgroep. Deze cursus wordt dan ook begeleid door een aantal oudere spelers (op de foto Gerard en Diny Wasser, onlangs 40 jaar lid van BCA). Op die manier wil BCA laten zien dat badminton een sport is die iedereen kan beoefenen op welk niveau dan ook en ieder op zijn of haar eigen tempo.

De cursus zal 2x per jaar worden gegeven, instroom elke februari en september. Een gezellige kennismaking boven in de kantine van Sportcentrum Blokweer zal het startschot zijn van de cursus, waarna de training beneden in de sporthal begint. Zo leert men in 6 weken de basistechniek die nodig is om leuke wedstrijden te kunnen spelen. Daarnaast leert men ook het tactische gedeelte achter het dubbelspel en het gemengd dubbelspel.

Start het nieuwe jaar sportief, meld je nu nog aan en ontvang meer informatie over de precieze startdatum en tijd. Wanneer je alleen bent is dit geen probleem, wij vinden dan een geschikte trainingspartner voor je. Voor meer info of je aanmelding kun je mailen naar secretaris.bca@hotmail.com ovv 55+ Badminton.

Meer berichten