Fotopersburo Busink ©

Hoe is het om in de techniek te werken?

Nieuw-Lekkerland - Elf bedrijven in Nieuw-Lekkerland zetten woensdag 20 februari hun deuren wijd open voor 140 groep 8-leerlingen. Het was weer tijd voor de jaarlijkse techniekroute en dus mochten zij kijken en een beetje ervaren hoe het is om met techniek te werken.

De leerlingen verzamelende zich in het Dorpshuis van het Carillon, waar wethouders Lisanne Lanser en Teunis Jacob Slob het openingswoord deden en de kinderen veel plezier wenste met hun techniektocht. De deelnemende scholen: OBS de Tuimelaar, SmdB de Schakel, SmdB de Wegwijzer en de ds Petrus van der Veldenschoolgingen in groepjes elk twee bedrijven langs.

Het was niet alleen maar kijken, ook konden de kinderen zelf ervaren hoe het is om te lassen en te boren of zelf waterleiding en afvoeren aanleggen en dan natuurlijk testen met water of er niets lekte. De kinderen hadden er in ieder geval veel plezier in.

De komende maanden volgen er nog Techniekroutes bij de Melkweg Bleskensgraaf, Industriepark Gelkenes en in Hoornaar. Voor Hoornaar zoekt de gemeente nog bedrijven die mee willen werken. Na Nieuw-Lekkerland is het op 27 maart de beurt aan bedrijventerrein Melkweg in Bleskensgraaf voor leerlingen uit voormalig Graafstroom. De eerste editie vorig jaar bleek daar een groot succes.

De groep 8 leerlingen uit Streefkerk, Groot-Ammers en Nieuwpoort-Langerak bezoeken op 8 mei bedrijven op Industriepark Gelkenes. En op woensdag 17 april vindt bij voldoende deelname een techniekroute in Hoornaar plaats. Ook hier worden nog bedrijven gezocht die daaraan mee willen werken.

De Techniekroute heeft goed voet aan de grond gekregen in de Alblasserwaard. Deze is ooit gestart in Alblasserdam (ook woensdag 20 februari) en inmiddels ook uitgebreid naar Papendrecht, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam.
Tijdens de route brengen leerlingen van groep 8 in groepjes een bezoek aan twee lokale technische bedrijven. De leerlingen krijgen iets over het bedrijf te horen, te zien maar vooral ook zelf te doen.

Meer berichten