Fotopersburo Busink ©

Leerlingen groep 8 kijken in wereld van techniek

Alblasserdam - Voor de zesde keer werd woensdag 20 februari voor de groepen 8 in Alblasserdam een techniekroute gehouden. Voor de scholieren een ochtend waarin zij werden ondergedompeld in de wereld van techniek.

Eén van de scholen ging met een bus naar Royal IHC in Kinderdijk, waar ze werden ontvangen met een hapje en een drankje en verschillende video's te zien kregen over het bedrijf. Vervolgens konden zij in een fabriekshal kennismaken met het echte werk. In de hal kregen zij eerst verschillende veiligheidsattributen, zoals veiligheidsschoenen, -helm en -bril en een oranje hesje uitgereikt. Eenmaal 'veilig gekleed', gingen de leerlingen de 'tanden' van een grote zuigerkop monteren en demonteren. Vooral dat zelf mogen doen sloeg aan bij de leerlingen.

Met de Techniekroute willen onderwijs, gemeente en bedrijfsleven basisschoolleerlingen kennis laten maken met de branche en hun interesse wekken voor een technisch beroep. Het aantal banen in de technische sector groeit en Alblasserdamse bedrijven hebben moeite om de openstaande vacatures vervuld te krijgen. Tijdens de techniekroute maken de leerlingen uitgebreid kennis met de bedrijven, waardoor ze mogelijk geïnteresseerd raken voor een toekomstig technisch beroep.

Meer berichten