De handen worden uit de mouwen gestoken. (Foto: NLdoet)
De handen worden uit de mouwen gestoken. (Foto: NLdoet) (Foto: NLdoet)

Aan de slag tijdens NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Dat gebeurt ook op verschillende locaties in Alblasserdam en omstreken, zoals bij Kinderboerderij Alblasserdam en Stichting Scouting Alblasserdam.

Door Eline Lohman

ALBLASSERDAM – Kinderboerderij Alblasserdam doet voor de zesde keer mee aan NLdoet, vertelt Gonnie Verboom. "Wij gaan samen met het klusteam, vrijwilligers van de kinderboerderij en een aantal jongeren van het jongerenwerk op zaterdag 16 maart klussen op de boerderij. De konijnenheuvel gaan we vernieuwen; er komen nieuwe buizen waar de konijnen en cavia's doorkunnen lopen. Daar overheen komt nieuwe grond en gras zodat het er mooier uit gaat zien. Voordat het zover is, moet eerst alle oude grond eruit geschept worden, dus genoeg werk! Wij doen mee aan NLdoet omdat dit een mooie kans is om met elkaar iets aan te kunnen pakken waar we normaal geen tijd voor hebben. Het is leuk dat ook de jongeren van het jongerenwerk hier aan mee willen helpen. Wij mogen al vele jaren op hun hulp rekenen. Van de bijdrage die we van het Oranjefonds krijgen, kunnen we de materialen kopen die hier voor nodig zijn. We starten die dag om 10.30 en hopen rond 15.30 klaar te zijn. Ook zijn wij dringend op zoek naar vrijwillige dierverzorgers en gastvrouwen." Wie het leuk lijkt om minimaal drie uur per twee weken vrijwilligerswerk te doen, kan voor info op de kinderboerderij aan de H.J De Haanstraat 10 langskomen.

Ook Stichting Scouting Alblasserdam doet mee. Ton Stehouwer: "Onze clubgebouwen en bijbehorend speelterrein vragen gedurende het hele jaar veel onderhoud en met de ondersteuning van ouders/vrijwilligers tijdens de NLdoet dag kunnen wij een aantal klussen oppakken, zodat wij gedurende de rest van het jaar ons bezig kunnen houden met het reguliere onderhoud. Ook kunnen we tijdens deze dag ons buitenterrein weer onder handen nemen zodat nu het weer intensiever gebruikt gaat worden, bij het begin van het voorjaar, voor spelactiviteiten daarvoor weer geschikt is. We gaan diverse reparaties en timmerklussen in en aan de gebouwen doen, snoeiwerk op het terrein, schoonmaken en schilderwerk buiten en binnen de gebouwen, afhankelijk van het weer. Wij doen vanaf 2012 mee aan NLdoet en dit is dus de achtste keer dat wij meedoen." 

Meer berichten