Foto:

Powervrouw sport voor het goede doel; sponsoren gezocht!

Nieuw-Lekkerland - Ze houdt van sporten en doet 5 tot 6 keer per week aan CrossFit, een vorm van fitness die gewichtheffen, atletiek en turnen combineert tot één atletische trainingsvorm. Op zaterdag 7 april neemt Jolanda den Boef deel aan de Giathlon 2019, die wordt gehouden in de Optisport Sportboulevard in Dordrecht. Haar doel? Zo veel mogelijk geld inzamelen voor het Fonds Gehandicaptensport.

Door Ria Scholten

 

 Slank, gespierd en gebruind na een korte vakantie straalt Jolanda een en al gezondheid uit. "Ik was als kind al sportief en heb onder andere aan tafeltennis, badminton en basketbal gedaan", vertelt ze. "Toen ik een jaar of zestien was deed ik al mee aan de triatlon in Nieuw-Lekkerland. CrossFit is een tak van sport die door zijn veelzijdigheid heel goed bij mij past. Ik train 5 tot 6 keer per week bij CrossFit box Imbellem in Dordrecht. In de aanloop naar een wedstrijd is dit soms wel twee keer per dag. Ik realiseer me heel goed dat een een gezond lichaam niet voor iedereen is weggelegd. Met mijn deelname aan de enige indoor triatlonwedstrijd, die in Nederland wordt gehouden, wil ik mensen met een handicap die graag willen sporten een steuntje in de rug geven."

 

Echte wedstrijd

Jolanda vertelt verder: "Aan de Giathlon mogen maximaal 600 sporters deelnemen. Vorig jaar waren er een kleine 300 inschrijvingen. De deelnemers gaan eerst 10 minuten zwemmen, daarna 30 minuten spinnen en vervolgens 20 minuten hardlopen op een loopband. Het is zaak om in dit uur zoveel mogelijk meters af te leggen. Het is een échte wedstrijd, waaraan ook profs meedoen. Ik zie mezelf dan ook niet op het podium eindigen. Zo reëel ben ik wel. Momenteel ben ik hard aan het trainen, onder andere bij PT it's personal in ons dorp. Om mijn zwemtechniek beter en efficiënter te maken heb ik enkele maanden geleden een clinic borstcrawl gevolgd. Samen met mijn partner Robert lag ik op zondagmorgen al om 08.00 uur in het water in het zwembad in Rotterdam. Het spinnen zie ik als een echte uitdaging. Hetzelfde geldt voor het rennen op de loopband. Voor beide disciplines moet ik nog even stevig aan de bak."

 

Sponsoren

Doel van Jolanda's deelname aan de Giathlon 2019 is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Fonds Gehandicaptensport. De teller stond ten tijde van het interview op ruim 400 euro. Sponsoren is mogelijk via de website www.giathlon.nl. Kies voor de optie Persoonlijke donatie en selecteer deelnemer Jolanda den Boef. Bij de PLUS op het Kleyburgplein staat een collectebus op de balie. De inhoud wordt door Jolanda via de website bijgestort. De totale sponsorbijdrage wordt t.z.t. in deze krant bekendgemaakt.

Meer berichten