Vooral voor de wat oudere werkzoekenden is het vinden van een passende baan een zware opgave. (Foto: Privé)
Vooral voor de wat oudere werkzoekenden is het vinden van een passende baan een zware opgave. (Foto: Privé) (Foto: )

Workshops helpen 50-plussers bij werk

ALBLASSERDAM - Volop vacatures, maar een hele groep mensen komt toch niet aan het werk. Vooral voor de wat oudere werkzoekenden is het vinden van een passende baan een zware opgave. Veel kennis en ervaring blijft zo onbenut. Dat is spijtig voor de werkgevers en de economie.

Daarom organiseert Werk Plus Ervaring een serie van vier workshops die helpen: Werken aan werk door Zelfregie. Maar eerst zijn er twee oriëntatiebijeenkomsten: op donderdag 14 maart om 14:00 uur in de Havenkerk, Ieplaan 9 in Alblasserdam en op woensdag 20 maart, om 14.00 uur aan de Wijnstraat 237 in Dordrecht.

Niet de arbeidsmarkt maar de individuele situatie van de werkzoekende wordt als uitgangspunt en leidraad genomen. De focus ligt niet alleen op werk maar op de complete situatie van de betreffende 50-plusser: zijn/haar passie, (mentale) gezondheid, privésituatie, financiële situatie, competenties en vaardigheden, loopbaan, vrijwilligerswerk, belemmeringen en mogelijkheden voor de arbeidsmarkt.
Versterking van vitaliteit en empowerment zijn belangrijk. Hierdoor verbetert het perspectief op werk.

Dit is een andere benadering dan van het UWV, Sociale Dienst Drechtsteden en vele re-integratiebureaus. Zij focussen op de arbeidsmarkt en de wensen van de werkgevers, en zetten hun autoriteit en instrumenten in om de 50-plussers zo snel mogelijk te laten uitstromen. De resultaten hiervan zijn vooral bij oudere werkzoekenden vaak zeer teleurstellend. In onze workshops ligt de regie volledig in handen van de 50-plusser. Dat levert mooie en soms verrassende successen op.

Kennismaken en uitproberen? Bezoek één van de oriëntatiebijeenkomsten. Aanmelden info@werkpluservaring.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Meer berichten