Vrijwilligers hebben in de tuin van De Alblashof plantenbakken gevuld met kleurrijke planten tijdens NLdoet. (Foto: Privé)
Vrijwilligers hebben in de tuin van De Alblashof plantenbakken gevuld met kleurrijke planten tijdens NLdoet. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Tuin De Alblashof weer zomerklaar dankzij NLdoet

ALBLASSERDAM – De tuin van verpleeghuis De Alblashof in Alblasserdam is weer zomerklaar. Diverse vrijwilligers hebben hiervoor afgelopen zaterdag 16 maart tijdens NLdoet de handen uit de mouwen gestoken. Dankzij hen kunnen de bewoners deze zomer genieten van hun kleurrijke tuin.   

Ieder jaar wordt in maart de grootste vrijwilligersactie van Nederland gehouden met NLdoet. Vrijwilligers konden zich van te voren voor verschillende klussen aanmelden. Door verschillende vrijwilligers en leden van de Rotaryclub van Kinderdijk werden er prachtige kleurrijke planten in de tuin en op de balkons van de bewoners gepoot. 

'Het is geweldig om te zien dat er zoveel enthousiaste vrijwilligers mee willen helpen', zegt Janet Voorberg, vrijwilligerscoördinator van Rivas-locatie De Alblashof. 'De tuin ziet er weer vrolijk uit met al die verschillende kleuren. De vrijwilligers hebben tuinmeubilair afgespoten, planten gepoot en de terrassen grondig schoongemaakt met bezems en onkruidborstels. De bewoners zijn erg blij met de kleurrijke planten die geplaatst zijn'. In de binnentuin werden appeltaarten klaargemaakt die vervolgens op de woongroep afgebakken zijn. 'De geur van vers gebakken appeltaart was herkenbaar voor de bewoners en bracht mooie herinneringen naar boven'. 

Huispianist Herman zorgde voor een muzikale noot in de binnentuin. Hier konden bewoners met hun familie en de vrijwilligers genieten van een kopje koffie en wat lekkers, aangeboden door NLdoet.

Voor meer informatie over verpleeghuis De Alblashof en andere diensten van Rivas kan contact worden opgenomen met Rivas Zorglijn 0900-8440 of kijk op www.rivas.nl.
 

Meer berichten