Foto:

Speelse Nena zoekt een consequente eigenaar

Regio - Dit is Nena een kruising Rottweiler van 4,5 jaar oud.

Nena is sociaal naar mensen, speels, vriendelijk en is heel gehoorzaam. Wegens tijdgebrek van haar oude eigenaar kon ze niet langer daar blijven. Ook door gezondheidsredenen was het lastig voor haar eigenaar om Nena goed uit te laten. Omdat ze haar energie hierdoor niet goed kwijt kon trok ze aan de riem.

Nena is onzeker en kan soms uitvallen naar andere honden, dit gedrag vertoont ze vooral als ze aan de riem loopt. Het is gekomen nadat ze zelf gebeten is door een andere Rottweiler. Hierdoor is ze erg onzeker geworden. Nena is hierin goed te trainen, ze zoekt steun bij haar eigenaar en door goede begeleiding kan dit gedrag zeker in goede banen worden geleid. Het is ook afhankelijk hoe de andere hond op haar reageert. Ze geeft wisselende signalen af wat voor de andere hond soms lastig is in te schatten. Zelf weet ze ook niet zo goed hoe ze ermee om moet gaan.

Nena komt uit een gezin met vier kinderen. Nena zag de man des huizes als haar baas en daar luisterde ze ook het beste naar. Ze is erg op voer gericht en ze is daarom goed te trainen. Maar wanneer ze een kluif heeft laat ze deze ook niet zomaar meer afpakken. Naar gezinsleden is Nena heel beschermend vooral buiten op straat houdt ze alles constant in de gaten. Binnen in huis is ze heel sociaal ook als er bezoek over de vloer komt is ze enthousiast en erg onbehouwen. Spelen kan ze als de beste en komt de bal ook netjes apporteren.

Nena zoekt een consequente eigenaar, het liefst iemand dier ervaring heeft met het ras. Voor meer informatie over Nena of nieuwsgierig naar onze andere dieren? Neem een kijkje op onze website www.louterbloemen.nl of neem contact op via 078-6137902.

Wilt u weten hoe u onze dieren medisch kunt steunen? Ga naar http://louterbloemen.virtueelasiel.nl voor meer informatie.

(bron: Louterbloemen)

Meer berichten