Een bus van Qbuzz bij het station van Dordrecht. (foto: Arco van der Lee)
Een bus van Qbuzz bij het station van Dordrecht. (foto: Arco van der Lee) (Foto: )

Reminder: vanaf zondag nieuwe dienstregeling Qbuzz

Regio - Als reactie op alle kritiek van de afgelopen maanden voert Qbuzz per 31 maart een aantal veranderingen door in de dienstregeling en het lijnennet.

Op 9 december heeft Qbuzz het bus- en trein vervoer in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem overgenomen van Arriva met een grotendeels nieuw lijnennet met frequente lijnen via gestrekte routes. Het bleek dat het nieuwe lijnennet in de praktijk op enkele plekken niet goed functioneerde. Dit leidde tot een aantal problemen en daarmee ook tot klachten van reizigers en chauffeurs.

Qbuzz heeft samen met Provincie Zuid-Holland maatregelen getroffen om de dienstuitvoering te verbeteren. Met feedback van reizigers en chauffeurs wijzigt de dienstregeling en een aantal per 31 maart 2019.

StadsBuzz

De belangrijkste wijzigingen op stadsBuzz Drechtsteden zijn:

- stadsBuzz 4 rijdt in de spits niet meer tussen Laan van Europa en Dordtse Kil III. deze lijn wordt betrouwbaarder voor reizigers van/naar Staart, Wielwijk en Papendrecht, omdat de stadsBuzz niet meer langs de filegevoelige kruising N3/A16 hoeft.

- stadsBuzz 10 rijdt alleen tussen P+R Weeskinderendijk, Centraal Station en de binnenstad.

- stadsBuzz 8 rijdt voortaan door naar Dordtse Kil III. er wordt er in de ochtend- en middagspits een extra rit gereden voor een nieuwe groep werknemers bij Drechtwerk. Ook de overige bedrijventerreinen profiteren van deze uitbreiding.

- stadsBuzz 9 is nieuw bij Qbuzz en neemt de ritten over die nu als lijn 10 rijden naar Dordste Kil en Krabbepolder.

Andere lijnen

- In het weekeinde reed snelBuzz 316 al twee keer per uur naar Molendijk. Vanaf 31 maart is dit ook doordeweeks in de daluren overdag ook weer twee keer per uur.

- lijn 74 krijgt tussen Groot-Ammers en Schoonhovenseveer een tussenrit. Deze vertrekt om 6:48 uit Groot Ammers (Fortuynplein), is om 6:55 bij de halte Schoonhovenseveer en rijdt vanaf daar direct verder als lijn 90 naar Utrecht.

- R-net lijn 491 stopt voortaan ook bij de halte Alblasserdam Hoogendijk. Het bedrijventerrein wordt beter bereikbaar én de overstap van R-net 491 op snelBuzz 316 naar Alblasserdam wordt beter.

- De dienstregeling van de lijnen 4, 90, 316, 387, 388, 488, 489 en 491 is veranderd. Op sommige momenten van de dag bleek dat de dienstregeling te krap was gezien gestegen verkeersdrukte.

Meer berichten