De leerlingen nemen de bedrijven onder de loep. (Foto: Privé)
De leerlingen nemen de bedrijven onder de loep. (Foto: Privé)

Opnieuw Techniekroute in Bleskensgraaf

BLESKENSGRAAF - Op woensdag 27 maart is er voor de tweede keer een Techniekroute op bedrijventerrein Melkweg in Bleskensgraaf. Tijdens de route brengen leerlingen van groep 8 van zes basisscholen uit de omgeving een bezoek aan de lokale technische bedrijven. De wethouders Slob en Lanser verzorgen de opening in de brandweerkazerne, waarna ze met de leerlingen verschillende bedrijven bezoeken. 

De eerste editie van de Techniekroute Melkweg vorig jaar bleek een groot succes. Op dit bedrijventerrein is een grote variatie aan bedrijvigheid. Van de grote kunststofspuiterij Insigne, via installatiebedrijf Wemmers naar PomPlus. En van de ontwikkeling van productielijnen voor zonnepanelen door Eurotron tot ambachtelijk smeedwerk van Van der Vegt bv voor klanten als het Rijksmuseum en Diergaarde Blijdorp. Juist deze diversiteit geeft een goed beeld van de brede mogelijkheden in de techniek en bij lokale bedrijven. Dankzij de inzet van twaalf bedrijven krijgen leerlingen zo een kijkje in de keuken en mogen zij ook zelf aan de slag. 

Elk groepje leerlingen bereidt zelf het bezoek voor door het uitvoeren van een door het bedrijf gemaakte opdracht. Daarnaast verdiepen de kinderen zich in het bedrijf: wat doet het bedrijf, in welke sector is het actief, hoe lang bestaat het al etc. Ook bedenken ze vragen om te stellen tijdens het bezoek. Na afloop van de Techniekroute is er in de klas een evaluatie en nabespreking. Scholen en bedrijven hopen zo de kennis over en bekendheid met techniek te vergroten. 
 

Meer berichten