De ondertekening van het sponorcontract. (Foto: Johm de Vries)
De ondertekening van het sponorcontract. (Foto: Johm de Vries) (Foto: Johm de Vries)

SSN sponsort muziekopleiding Soli Deo Gloria

ALBLASSERDAM - Op zaterdag 6 april jl. zetten de jeugdige muzikanten van Soli Deo Gloria hun beste beentje voor tijdens het jaarlijkse jeugdconcert van de vereniging, Youth in Concert. Tijdens deze 5e editie van Youth in Concert gaven zowel beginnende muzikanten als de gevorderde opleidingsorkesten Solide en SoliD acte de préséance voor een goed gevulde zaal.

De jeugdopleiding van Soli telt ruim 35 leerlingen die allemaal muziekles krijgen van vakdocenten via de eigen muziekopleiding van de vereniging. Soli verzorgt lessen voor hoorn, bugel, trompet, trombone, bariton, saxofoon en slagwerk. Naast deze individuele muzieklessen spelen de jonge muzikanten al snel mee in één van de twee opleidingsorkesten van Soli: Solide (opleidingsorkest blazers) of SoliD (opleidingsorkest slagwerkers). Een van de motto's binnen de vereniging is dan ook niet voor niks: Muziek maken is leuk maar samen muziek maken is nog leuker!

Muziekles volgen is leuk, leerzaam en belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Om de muziekopleiding een kwaliteitsimpuls te kunnen geven ontstond het idee om de lestijden te verlengen. De leerlingen krijgen in plaats van de standaard 20-minutenles nu 25 of 30 minuten les per week. In de extra tijd kan meer aan muzikale vorming worden gedaan en kunnen bij de slagwerklessen meerdere slagwerkinstrumenten worden behandeld. De leerlingen leren zo meer en sneller en dat komt het plezier in muziek maken zeker ten goede!

Om de lestijdverlenging en kwaliteitsimpuls te kunnen financieren deed Soli een beroep op SSN Alblasserdam. SSN zegde hierop een 3-jarig sponsorschap toe. Tijdens Youth in Concert werd de samenwerking tussen SSN en Soli Deo Gloria officieel bezegeld met de ondertekening van het sponsorcontract. Dhr. Bouter, voorzitter van SSN Alblasserdam, sprak zijn waardering uit voor de manier waarop bij Soli wordt gewerkt aan de muzikale ontwikkeling van jonge Alblasserdammers en wenste de jeugd veel succes en plezier bij hun verdere muzikale carrière bij de vereniging.

Meer berichten