De fietstocht voert de deelnemers langs het Werelderfgoed Kinderdijk. (Foto: Bert Alderliesten)
De fietstocht voert de deelnemers langs het Werelderfgoed Kinderdijk. (Foto: Bert Alderliesten)

Hersenletsel on Tour doet de Alblasserwaard aan

Alblasserwaard - Met de vierde editie van Hersenletsel on Tour wordt onder meer aandacht gevraagd voor diverse hersenaandoeningen, bekend als Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Doel van de fietstocht, die de deelnemers dit jaar in zes dagen door Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland voert, is om aandacht te vestigen op alle vormen van NAH én de gevolgen voor getroffenen en hun naasten.

Door Ria Scholten

"De tour begint op donderdag 9 mei en eindigt op dinsdag 14 mei, de Europese Dag van de Beroerte", vertelt Brigit Alderliesten. lid van de werkgroep Hersenletsel on Tour. "Het gezelschap bestaat uit maximaal 25 weekfietsers, waarvan een aantal met aangepaste lig- en duofietsen de hele tour rijdt. Daarnaast hebben we elke dag een aantal wisselende 'gastfietsers', die één etappe meerijden. Op maandag 13 mei voert de tocht de deelnemers door de Alblasserwaard. Startplaats is Capelle aan den IJssel. Het gezelschap fietst naar Krimpen aan de Lek, waar wordt overgevaren naar Kinderdijk. De deelnemers rijden vervolgens naar Brandwijk, waar Eetcafé Prima Fleur hen trakteert op koffie of thee. Via Molenaarsgraaf, Bleskensgraaf, Oud-Alblas wordt na een kleine 45 kilometer het eindpunt Dordrecht bereikt.

 

Voor mensen met NAH die willen meefietsen is nog een beperkt aantal dagplaatsen beschikbaar. Belangstellenden dienen zich per omgaande op te geven via info@hersenletselontour.nl o.v.v. dagfietser. Indien het totale aantal aanmeldingen groter is dan het aantal beschikbare plaatsen, dan komt de deelnemerslijst door loting tot stand. De fietsers krijgen een Hersenletsel on Tour t-shirt. Deelname kost 30 euro." Brigit: "Hersenletsel on Tour wil op deze manier ook graag sponsorgelden werven voor revalidatie fiets- en loopmiddelen. In beweging komen en blijven is voor mensen met NAH van groot belang. Als we voor deze tour voldoende sponsorgelden binnen krijgen dan willen wij de revalidatiecentra, waar we die week mogen overnachten, elk een loopfiets schenken." Zie ook Facebook of de websites http://hersenletselontour.nl en www.hersenletsel.nl.

Meer berichten