Op zaterdag je paspoort verlengen kan niet meer. Wel op andere dagen.
Op zaterdag je paspoort verlengen kan niet meer. Wel op andere dagen. (Foto: Afbeelding van Rudy and Peter Skitterians via Pixabay )

Publiekswinkel niet meer op zaterdag open

Alblasserdam - Het aantal bezoeken aan de Publiekswinkel neemt af, onder andere door de toegenomen digitalisering en de verlengde duur van een paspoort van vijf naar tien jaar. Daarom stopt de gemeente met ingang van dit voorjaar met de twee jaarlijkse zaterdagopenstellingen.

Burgemeester Paans, onder meer portefeuillehouder Dienstverlening: "Uit de bezoekersaantallen blijkt dat er weinig gebruik gemaakt wordt van de zaterdag, gemiddeld 20 bezoekers per keer. Daarom hebben we de beslissing genomen te stoppen met de zaterdagopenstelling. Ik hecht wel aan een zo optimaal mogelijke dienstverlening, daarom kunnen inwoners nog steeds buiten kantooruren, op afspraak, op maandag- en woensdagavond tot 19.30 uur terecht bij de Publiekswinkel aan de Cortgene 9a, waar de medewerkers u graag helpen."

Openingstijden

De openingstijden overdag zijn: dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 – 12.00 uur en maandag en woensdag van 14.00 – 19.30 uur. Ook hiervoor moet een afspraak gemaakt worden. Dat kunnen inwoners doen via de website: www.alblasserdam.nl.

Meer berichten