Fietsers worden vanaf 8 mei omgeleid over een tijdelijk fietspad langs de Molenkade. (Foto: Privé)
Fietsers worden vanaf 8 mei omgeleid over een tijdelijk fietspad langs de Molenkade. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Tijdelijke fietsomleiding door kadeversterking in Groot-Ammers

GROOT-AMMERS - Binnenkort starten de werkzaamheden aan het fietspad tussen Groot-Ammers en de Achterlandse molen. Fietsers worden vanaf 8 mei 2019 omgeleid over een tijdelijk fietspad langs de Molenkade.

Het tijdelijke fietspad loopt vanaf Graafland in Groot-Ammers tot aan de Peppelweg over een betonpad ten oosten van de nieuw aangelegde watergang. Ter hoogte van de Peppelweg sluit het betonpad aan op een tijdelijk fietspad van asfalt, tot aan de Achterlandse molen. De omleidingsroute is naar verwachting in gebruik tot de zomer van 2020.

In opdracht van Waterschap Rivierenland werkt aannemer JdB sinds medio 2017 aan de versterking van de Molenkade. Deze voldeed niet meer aan de veiligheidsnormen. De watergang langs de kade is gedempt en er is een nieuwe watergang gegraven op grotere afstand van de kade. De steunberm van de kade is inmiddels opgehoogd. Vanaf 8 mei wordt het asfalt en de fundering van het huidige fietspad verwijderd en afgevoerd. Daarna wordt de kade opgehoogd en zal de grond gedurende lange tijd moeten inklinken. Na zetting wordt er nieuw asfalt aangebracht, waarna het definitieve fietspad in de zomer van 2020 in gebruik kan worden genomen. Om de veiligheid voor fietsers te verbeteren krijgt het definitieve fietspad bypasses rond de molens.

Meer berichten